DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Olasz sajtó: Arrivabene elhagyhatja a Ferrarit a Juventus kedvéért

A Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene távozása időről időre felmerülő motívum: ezúttal azonban nem menesztésről beszélnek, hanem arról, hogy a labdarúgásban vállal vezető szerepet.

A Juventus már megerősítette, hogy vezérigazgatója, Giuseppe Marotta október végén nyolc év után elhagyja a klubot, az olasz sportsajtó pedig lázasan foglalkozik azzal, ki lehet utódja. Számos beszámoló – például az olasz Eurosport vagy Libero Quotidiano – szerint az elsődleges jelölt Maurizio Arrivabene, a Ferrari 61 éves csapatfőnöke.

Arrivabenét – korábbi Formula-1-es vezetői tapasztalat nélkül, igazi kívülállóként – 2014 novemberében nevezték ki a Ferrari élére. A csapatfőnököt jó szakemberként tartják számon, ám irányítása alatt a Scuderia nem hódította vissza a bajnoki címet, és nagy valószínűség szerint idén is csak második hely jut a gárdának. Ezzel szemben az olasz labdarúgást domináló Juventus vonzó munkahely egy menedzsernek zsinórban hét Serie A bajnoki címével és a nyáron érkező szupersztárral Cristiano Ronaldo személyében.



Arrivabene számtalan szállal kötődik a Juventushoz: a csapat tulajdonosa az Agnelli-család, amely a Fiatot is birtokolja. Az Agnellik egyike John Elkann, a Ferrari és Fiat-Chrysler jelenlegi elnöke, akit Sergio Marchionne betegsége és halála után neveztek ki pozíciójába – az Arrivabenét csapatfőnöknek választó Marchionne szintén mindkét céget irányította. Arrivabene emellett a Juventus igazgatótanácsának tagja 2012 óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: