DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon számára csak a Williams maradt

Óriási tülekedés zajlik az F1-ben fennmaradt szabad ülésekért, néhány versenyző év végére biztosan hoppon marad. A csapatától kiszoruló Oconnak jövőre vagy a Williams, vagy a kispad jut.

Az utolsó szalmaszálat is megragadta a Force Indiától minden bizonnyal távozó Esteban Ocon annak érdekében, hogy jövőre is a Formula-1-ben versenyezhessen. A fiatal francia pilóta mindenáron a száguldó cirkuszban szeretne maradni, ezért az utóbbi időszakban mélyrepülésben lévő Williamsszel is felvette a kapcsolatot.

 ocon-portre-paddock-2018

Vajon csomagolnia kell év végén?


„Nyilvánvaló, hogy tárgyalunk a Williamsszel, de nem mondanám, hogy ez visszalépés lenne. Nagyszerű csapatot alkotnak, korábban már világbajnokok is voltak, idén pedig velünk vívnak kemény küzdelmet. Nehéz időszakon mennek keresztül, de ez minden csapattal megesik” – védte meg a konstruktőri tabellán utolsó helyet elfoglaló csapatot.

Arra a kérdésre, hogy számára a grove-iak jelentik-e az utolsó esélyt, Ocon igennel válaszolt, majd hozzátette, ha kell, akár egy évet is vár egy lehetőségre. A más sorozatban, például az IndyCarban való versenyzést teljességgel kizártnak tartja, számára csak a királykategória létezik. „Ha még így is történik, 2020-ra még felkészültebben, még erősebben térek vissza. [Az IndyCar] nem érdekel, csak az F1-gyel akarok foglalkozni. Nagyszerű sorozat, de számomra az egyetlen cél az F1-es világbajnoki cím. Semmi más nem számít.”

„Ha azt mondaná valaki, hogy a következő években nem versenyezhetek az F1-ben, akkor el kellene mennem, és dolgoznom kellene. Úgy érzem, hogy ezen a sorozaton kívül számomra nem létezik más, amit tanulhatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: