DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kitálalt az Ocon-ügyről Toto Wolff

"Valakik nem elég tökösek ahhoz, hogy tartsák magukat az adott szavukhoz" - mondja a hazugságokról beszélő Mercedes-vezér, aki szerint júliusban még két ajánlat is volt Esteban Ocon asztalán.

Meglehetősen zaklatottan nyilatkozott Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője Esteban Ocon helyzetéről - mint ismert, az istállóhoz kötődő, annak támogatását élvező francia pilóta alól "kivásárolta" a Force India ülését Lance Stroll (pontosabban édesapja, Lawrence Stroll) és a dolgok jelenlegi állása szerint nem lesz helye a 2019-es mezőnyben. Ocon is elég elkeseredetten beszélt erről, de most Wolff sem rejtette véka alá a véleményét.

"Ami idén júliusban és augusztusban lezajlott, az hihetetlen. Nagyon sok volt a politika a háttérben, titkos listák, hazugságok. Nem minden jó srác ül majd autóban jövőre és valószínűleg Esteban is egy lesz közülük" - nyilatkozta feldúltan erről a témáról Wolff a Sky Sports kérdésére Szingapúrban.

toto-wollf-angry



"Júliusban még két ajánlat is volt Esteban asztalán és csak az volt a kérdés, hpgy melyik a jobb választás. Aztán most úgy végződik, hogy nincs egy ajánlata sem egyszerűen azért, mert az emberek nem elég tökösek ahhoz, hogy tartsák magukat ahhoz, amit mondtak" - taglalta a történteket a Mercedes vezére.

Azt is hozzátette, hogy némi "Toto-ellenességet" vél felfedezni a riválisoknál, mintha ellene irányulnának a döntéseik. "Ha valaki így érez, emiatt befolyásolja az eredményét és emiatt nem a legjobb pilótát választja, az az ő baja. De a tehetség előbb-utóbb utat tör. Esteban egy nap versenyeket és bajnokságokat fog nyerni a Mercedesnél."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: