DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hirtelen ötlet volt Raikkönen Sauberhez igazolása

Minden előzmény nélkül egy hét leforgása alatt megegyezett jövő évi csapatával a Ferraritól távozó finn. Mikor az okokat feszegették a sajtótájékoztatón, Raikkönen harapóssá vált.

A Szingapúri Nagydíj sajtótájékoztatóján Kimi Raikkönen elárulta, valóban igaz a szóbeszéd, mely szerint a Ferrari az Olasz Nagydíjon közölte vele, 2019-ben nem maradhat a csapat tagja. A finn azt is elmondta, csupán ezt követően kezdett el tárgyalni az Alfa Romeo Sauberrel, azaz mindössze egy hét leforgása alatt – a keddi bejelentésig – egyezett meg kétéves szerződésében a csapattal.

„Monzában tudtam meg (a távozást). Ismertem embereket a Saubernél a múltból, ezt követően kezdődött meg az egyeztetés. Nem mondanám, hogy hosszú ideje terveztem, hogy visszamenjek oda” – idézi a Motorsport Week Raikkönent, aki 2001-ben a svájci csapattal mutatkozott be az F1-ben. Minden valószínűséggel a Sauber lesz utolsó F1-es istállója, tette hozzá. „Erre nagy esély van, igen. Nem érdekelnek a statisztikák vagy rekordok, egyszerűen az alapján döntök, hogy mit érzek helyesnek saját magamat szem előtt tartva. Meglátjuk, mi történik a jövőben, elképzelésem sincs. Remélem, egészségesek maradunk, meg minden, aztán meglátjuk.”



Miért pont a Saubert választotta? Mikor az újságírók ezt a kérdést kezdték el feszegetni, Raikkönen türelme elfogyott. „Mert menni akartam. Miért próbáltok meg mindent túlbonyolítani? Én sem tudok sokkal többet nálatok, azon kívül, hogy hol szoktak célba érni. Nem tudom, mi történik majd, senki nem tudja, mi lesz jövőre és milyen gyors lesz az új autó. Találgatni mindig lehet, de majd akkor kiderül, mire leszünk képesek. Ezek az én érveim, nekem pedig ennyi elég is. Nem törődöm azzal, mit gondolnak mások, amíg a saját szempontjaim boldoggá tesznek.”

A 38 éves finn harapós kedvében volt a sajtótájékoztatón, a feltett kérdésekre az alábbi feleletek is elhangzottak:

Kérdés: Miért döntöttél úgy, hogy a Sauberhez igazolsz?
Raikkönen: Miért ne?

Kérdés: Még mindig ég benned a tűz, szenvedélyes vagy a versenyzés iránt?
Raikkönen: Nem, valójában nem! Csak azért csináltam, hogy játszadozzak veletek, és igazából két évet boldogtalanul fogok ott eltölteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: