DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Többen is vitték volna Norrist

A napokban kialakult a McLaren 2019-es pilótafelállása: Carlos Sainz mellett Lando Norris fogja vezetni a wokingiak autóját. Zak Brown az ifjabbik versenyző szerződtetéséről árult el részleteket.

Így viszont Stoffel Vandoorne-nak mennie kell a csapattól, és messze nem biztos, hogy a belga pilóta talál ülést magának év végéig bármely istállónál, így hasonló helyzetbe került, mint Esteban Ocon, akinek a Renault-val való megegyezés nem sikerült az elmúlt hetekben.

Zak Brown elárulta, hogy a juniorprogramban résztvevő versenyzőjüket nagy érdeklődés vette körül, de nem ez volt a fő ok a szerződtetésénél: „Tudtuk, hogy más csapat is el akarja vinni. Végül is még mindig csak a nyári szünet körül jártunk, így nem volt emiatt rajtunk nagy nyomás, és nem ezért döntöttünk így.”

Az amerikai szakember egy istállót is megnevezett, aki meg akarta szerezni Norrist: „Az viszont világos, hogyha nem nálunk vezet, akkor elviszi valaki más. Úgy gondolom, hogy a Toro Rosso lett volna az egyik jelentkező, a kapott telefonhívások alapján, de nem csak ők érdeklődtek iránta.”

 brown-norrisrol-2018



A McLaren vezérigazgatója elmondta, milyen hosszú ideje figyeli újdonsült szerzeménye teljesítményét és fejlődését: „Már azóta figyelem Landót, mielőtt a McLarennél kezdtem, és mielőtt megérkezett hozzánk. Az első naptól fogva nagyon őszinte, amit a tulajdonosokkal csinálunk vele.”

„Nem én vagyok az első, akinek ilyen kapcsolata van a sportban vagy az üzletben, és végül is az a lényeg, hogy jó legyen a vezetésünk, és ugyanez legyen a példa a pilóták szerződtetésével, és más fontos ügyekkel kapcsolatban.”

Norris kétségtelenül tehetséges, a kérdés viszont az, megért-e már az F1-re, ez viszont csak jövőre fog kiderülni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: