DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Perez szerint Ricciardo félhet Hülkenbergtől

A Force India mexikóija úgy véli, Daniel Ricciardo élvezni fogja a középmezőny csatározásait, csapattársával azonban nehéz időket él majd meg. Saját leendő kollégájáról, Lance Strollról is beszélt: felnőtt.

Daniel Ricciardo toppilótaként csatlakozik a Renault-hoz: az ausztrál hétszeres futamgyőztes és kétszeres szezon végi harmadik helyezett. Leendő csapattársa, Nico Hülkenberg nem rendelkezik ilyen eredménylistával – ő tartja a nem épp hízelgő legtöbb nagydíjrészvétel dobogós hely nélkül rekordot –, ám élcsapatban sem fordult meg soha. A középmezőnyben hozzá hasonló nagyágyúnak számító Sergio Pereznél, aki a Force Indiánál három éven át volt csapattársa, kevesen tudják jobban, mire képes valóban Hülkenberg:

„Ricciardo a Renault-hoz egy meglehetősen érdekes történet. Azt hiszem, az, ha olyasvalaki kerül a középmezőnybe, mint ő, az azt mutatja, mennyire erős jelenleg a középmezőny. Úgy vélem, hogy ha a dolgok változatlanok maradnak jövőre, a mezőny közepe pedig ugyanilyen szoros marad, akkor élvezni fogja a nagy csatákat. És érdekes lesz látni őt Hülkenberg ellen is, mert úgy vélem, nagyon nehéz időket fog megélni Nicóval” – idézi Perezt az F1i.com. A megfogalmazás alapján a mexikói nem gondolja, hogy a Renault jövőre kitör a középmezőnyből, pedig Ricciardo nyilván ezzel a kilátással váltott csapatot.



Perez azt a Lance Strollt sem becsüli le, aki a pilótapiaci pletykák szerint már a szingapúri versenytől kezdve csapattársa lehet a Force Indiánál:

„Nehéz megismerni valaki versenyzői képességeit, ha nem mellette vagy. A Formula-1-es csapatok között rengeteg a különbség, az autók között 2,5 másodperc differencia is látható, ezért nagyon nehéz egy versenyzőt megítélni. De Felipe Massa mellett nem volt túl rossz szerintem, aki nagyon tapasztalt versenyzőnek számított. Most a Williams nagyon nehéz helyzetben van, nehéz megállapítani, mit tud. Úgy vélem, hogy felnőtt. A Williamsnél két év alatt értékes tapasztalatot gyűjtött, meglátjuk, ezt hogyan tudja kamatoztatni. Ahogy mondtam, nehéz valakit úgy megítélni, hogy nem az ember csapattársa” – vélekedett a 19 éves kanadairól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: