DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hiába vártuk, elmaradhat a monzai pilótakeringő

Úgy tűnik, legalább még egy futamot várnunk kell arra, hogy beinduljon az F1 nagyszabású szezonközi átigazolási hulláma, miután a folyamat két kulcsszereplője is jelezte, eddigi csapatával készül az Olasz Nagydíjra.

Bebizonyosodni látszik az értesülés, amiről helyszínen tartózkodó kollégánk már a Belga Nagydíj péntekjén beszámolt: hiába van már Stroll-kézen a Force India, az apa, Lawrence által felvásárolt csapat autójába továbbra sem ül át a fiú, Lance, amely lépésről pedig az egész paddock tudja, hogy nagyon hamarosan be kell következnie.

Egyes sajtóértesülések úgy vélték, hogy Stroll már a Belga és az Olasz Nagydíj közötti néhány napban csapatot vált, akár egy hallatlanul nagy dominósort is ledöntve ezzel, amelyben a helyére Robert Kubica ülne be a Williamsbe, a Force Indiától kiszoruló Estban Ocon a McLarennél találna menedéket, és talán még Stoffel Vandoorne sem maradna állás nélkül, hiszen érdeklődik iránta a Saubert irányító Frederic Vasseur, aki szívesen beültetné őt Marcus Ericsson helyére. Persze ahhoz, hogy minden itt vázolt helycsere megtörténhessen, számos szerződésnek kell összhangban lennie, és jelenleg ezen folyik az egyezkedés a csapatvezetők és a menedzserek között, amihez még hozzájön Ocon magassága, ami miatt egyelőre problémásan férne be az idei McLarenbe, ha hinni lehet a több forrásból is érkező feltételezésnek.

3_3



A bizonytalanságot eloszlatandó azonban kedden Stroll és Ocon is jelét adta annak, hogy a nyakunkon lévő Olasz Nagydíjra még a megszokott csapatukkal, sorrendben a Williamsszel és a Force Indiával állnak majd rajthoz.

„Remek felkészülésen estünk ma át a Force Indiával, minden a helyén van a hétvégi monzai fordulóra, az autó pedig várhatóan gyors lesz!” – közölte Twitteren a francia pilóta, amit aligha tett volna meg, ha bizonytalan lenne a sorsa.

Eközben a Williams már szétküldte szokásos futamelőzetesét, amelyben továbbra is Szergej Szoritkin és Lance Stroll nyilatkoznak versenyzőkként, újabb jelét adva annak, hogy Monzára még nem történik meg a helycsere.

„Tavaly Monza nagy fordulópontot jelentett a karrieremben, ami tényleg komoly hatással volt a továbbiakra. Örökké emlékezni fogok arra, hogy az első sorból rajtolhattam. Őrült időmérőnk volt az esőben, de én úgy éreztem magam, mint hal a vízben!” – emlékezett vissza a 2017-es történésekre Stroll, és az is biztonsággal kijelenthető, hogy az erősebb Force Indiába való átülés nélkül az idei Olasz Nagydíj nem hoz számára újabb fordulópontot, hiszen a konstruktőri utolsó helyen tanyázó Williamsszel semekkora esőben sem lehet csodát tenni.

Persze a végén még jegyezzük meg gyorsan, láttunk már példát arra a Formula-1 történetében, hogy egy-egy kedden kiadott sajtóközlemény még nem akadálya annak, hogy egy csapat a péntekig hátralévő napokban megbolygassa pilótafelállását, ha a körülmények úgy kívánják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: