DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button figyelmeztetése Sainznak

Fernando Alonso az év végén búcsút int a Formula-1-nek, helyét Carlos Sainz veszi át a McLarennél. A wokingiaknál több, mint hét éven át szolgáló Jenson Button türelemre inti az ifjú spanyolt.

Nem volt rövid a 2009-es világbajnok pályafutása a száguldó cirkuszban, 2000 és 2017 között vezetett, nem is akárhogyan. 2010 és 2017 között a McLaren alkalmazásában állt, korábban viszont a Renault gyári istállóját is erősítette. Éppen úgy, ahogy régebben Fernando Alonso, vagy ahogy nemsokára Carlos Sainz teszi.

Első három szezonjában rengeteg sikert ért el Button a McLaren-Mercedesszel, ám később az istálló visszaesett és azóta sem tud kikecmeregni a válságból. Az elmúlt három szezonban minden problémát a Honda-motorra fogtak, de ahogy idén láthatjuk, a Renault-ra váltva sem történt nagy változás, a patinás gárda a gyenge középmezőnyben evickél.

Button három évig sínylődött a vergődő McLarennél és sajnos a helyzet azóta sem lett jobb


Sainz számára nagy váltás lesz a McLaren pilótájává válni, de Button figyelmeztet, a sikerek óriási valószínűséggel jövőre sem érkeznek még. „Annak idején én is tagja voltam a gyári Renault istállónak, amely idén igen jól teljesít. Az, hogy a McLarenhez igazolt (Sainz), nem biztos, hogy a legjobb lépés volt. Igaz, úgy vélem, nem is nagyon maradt más opciója Daniel Ricciardo átigazolása után, úgyhogy azt hiszem, mégis jól döntött” – nyilatkozta Jenson Button az Autosport szaklapnak.

„Nem hinném, hogy az autó tempója igazán megváltozna 2019-ben. Nehéz lesz, mert rettentően visszaestek. Egy nagy csapatról beszélünk, olyanról, amely számos világbajnoki címet nyert, úgyhogy előbb-utóbb majd újra megtalálják az utat, ami felfelé vezet. Ez viszont több időt igényel, Sainznak türelmesnek kell lennie és megértenie a helyzetet” – mutatott rá a britek 2009-es világbajnoka, aki úgy gondolja, Alonso jó lehetőség esetén bármikor visszatérhet a Formula-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: