DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz furcsának titulálja 2018-at

A spanyol pilótának év elején több pontszerzés sikerült, holott akkor egyáltalán nem gondolt a jó szereplésre. A szezon második fele lett gyengébb a számára, amikor erősebb futamokra számított.

Carlos Sainz jövője még kétséges, de az biztos, hogy nem a francia gárdával folytatja 2019-ben, mivel jelenlegi csapata Daniel Ricciardo érkezését jelentette be a következő évre Nico Hülkenberg mellé. A felek folyamatosan hangoztatták, hogy szeretnék egymással folytatni 2019-ben is, de ez végül nem fog megvalósulni.

A spanyol pilóta eddigi felemás szezonjáról beszélt: „Elég furcsán alakul, mivel sok pontot szereztem év elején úgy, hogy nem éreztem magam 100%-ig kényelmesen az autóban, és nagyon keményen dolgoztam azon, hogy ez megvalósuljon.”

„Úgy vélem, Barcelona volt a fordulópont, ahol már éreztem a stabilitást és az önbizalmat az autóban. Azóta viszont sok dolog történt velem a versenynapokon, és hirtelen nem tudtam pontokat szerezni, annak ellenére, hogy jól éreztem magam vezetés közben.”

 sainz-eddigi-szezonjarol-2018



A Renault versenyzője a rossz hétvégék ecsetelésével folytatta: „Paul Ricard egy jó példa erre, ahol a motorral és mással is akadtak gondok egészen a végéig. Tökéletes hétvégét teljesítettünk, aztán pedig egy jó időmérőt Ausztriában, majd Hockenheimben is még a régi első szárnnyal, és mindig a pontszerző helyek közelében voltunk. De vasárnap a versenyeken olyan helyzetekbe keveredtem, ahol sok pontot veszítettem, és néha a bajnokság nem azt a képet mutatja, ahogy az ember teljesít.”

A francia gárdának a legnagyobb nehézséget az abroncsok kezelése okozta az idei szezonban, amit a spanyol a következő módon írt le: „Azóta sokkal óvatosabbak és reálisabbak, mivel tudjuk, hogy problémáink vannak a gumikezeléssel, amik többnyire pénteken és a vasárnapon jöttek elő. Ezen akarunk javítani a versenynapokra.”

„Nagyon keményen dolgozunk ezen a gondon, néhány verseny talán jobb lesz, néhány pedig kevésé. De legalább tudjuk, miért jön elő ez a probléma, és azt is, hogyan álljunk hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: