DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen holland invázióra számít

A Red Bullnak Németországban jobb esélyei lesznek, mint Silverstone-ban, a helyszín pedig közel van Hollandiához. Max Verstappen arra számít, hogy Hockenheimet is ellepik hazája szurkolói.

Egy év kihagyást követően tér vissza a Formula-1 mezőnye Németországba, Hockenheimbe. Az utóbbi két alkalommal (2014-ben és 2016-ban), nem meglepő módon a Mercedes uralta a Német Nagydíjat, de legutóbb a győztes Lewis Hamilton mögött a két Red Bull végzett a második és harmadik helyen.

Max Verstappen több okból is fokozott várakozással tekint Hockenheim elé. „A Német Nagydíj visszatért a versenynaptárba, alig várom. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg holland rajongó is átjön szurkolni nekem. A legutóbbi, itteni versenyen kettős dobogós helyet értünk el (Daniel Ricciardóval), úgyhogy ez még pluszban egy jó emlék” – nyilatkozta a fiatal holland pilóta.

Verstappen megismételné 2016-os dobogós helyezését


2016 óta a Formula-1-es autók jelentős átalakuláson mentek keresztül, nem beszélve az abroncsokról, így várhatóan a köridők látványosan javulni fognak két évvel ezelőtthöz képest. A pálya pedig önmagában is rendelkezik érdekes részekkel, amit jó újra megtapasztalni.

„Hockenheim történelmi pálya, több érdekes kanyarral fűszerezve, különösen az utolsó szektor különleges, ahol eltérő versenyvonalakat használnak a pilóták, ettől még élvezetesebb. Nagyon várom az egész hétvégét, hogy újra itt versenyezhessek.” A pilóták általában szeretnek hazai közönség előtt pályára gurulni, de Max Verstappennek ez nem adatik meg, mivel évtizedek óta nincs Holland Nagydíj a Formula-1-ben.

„Egyébként is úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy Németországban Formula-1-es nagydíjat rendezzenek. Rengeteg autósport-rajongó él itt, boldog vagyok, hogy újra visszatérhetek erre a pályára” – tette hozzá Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: