DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel célja otthon is győzni

A Formula-1-es mezőny következő állomása Hockenheim, Sebastian Vettel viszont még sosem nyert ezen a pályán. Itt járt először F1-es nagydíjon, most minden esélye megvan a győzelemre.

Ötvenegyedik futamgyőzelmét aratta a négyszeres világbajnok német pilóta Silverstone-ban, ahol hazai pályán sikerült megvernie a Mercedest és Lewis Hamiltont. Most fordított helyzetben, saját hazájában kellene elvinnie a pálmát. Itt látott először élőben Formula-1-es versenyt 2000-ben, azóta is erre a pályára látogatnak ki a család és a barátok.

Különleges érzés lesz a világbajnoki éllovas számára a következő hétvége, ugyanis az elmúlt három esztendőből kétszer nem rendezték meg a Német Nagydíjat. 2013-ban egyszer már nyert hazájában, de nem Hockenheimben, hanem a Nürburgringen vendégeskedett akkor a száguldó cirkusz.

A Nürburgringen már nyert Vettel, Hockenheimben még sosem


A pálya mindössze nagyjából negyven percnyi út szülővárosától, Heppenheimtől. Gyerekként számos alkalommal kilátogatott a pályára, így különleges élmény számára, amikor itt versenyezhet. „Életem első F1-es versenyét itt láttam 2000-ben. Családom több tagja és a barátaim is idejönnek, ez pedig sokkal különlegesebbé varázsolja számomra, amikor a Hockenheimringen versenyezhetek” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Speedweek szaklapnak.

Az idei évben a Ferrari különösen erősnek mutatkozik, ahogy német pilótája is, évközi hibái ellenére, Ross Brawn szerint erősebb, mint legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton. Az első tíz nagydíjból négyet megnyert, az autó megbízhatónak és gyorsnak tűnik, így minden esélye megvan arra, hogy hazai pályán is besöpri a győzelmet. De ehhez nyilván a Mercedesnek is lesz egy-két szava.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: