DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Még nem beszéltünk Raikkönennel

Zak Brown elárulta, hogy bár sok pletyka látott napvilágot mostanában Raikkönennel és a McLarennel kapcsolatosan, ők bizony még nem ültek le tárgyalni a finnel. Azonban nem zárkóznának el tőle.

A paddockban egyre inkább téma Fernando Alonso távozása, és Kimi Raikkönenen kívül Daniel Ricciardót is szóba hozták már a wokingi csapattal kapcsolatban, azonban Zak Brown határozottan tagadta, hogy bármi is történt volna ezügyben. Ricciardo most már pedig egyre valószínűbbnek tűnik, hogy marad a jövőre már Hondával versenyző Red Bullnál, azonban Raikkönen megszerzése akár egy valós eshetőség is lehet, ha úgy alakulnának a dolgok.

Bár a McLaren évek óta csak szenved a száguldó cirkuszban, ha esetleg Kimi Raikkönennel mégsem hosszabbít a Ferrari, hízelgő opció lehet számára a McLaren, feltéve, hogy nem a visszavonulás mellett dönt.

Búcsút int év végén az F1-nek Raikkönen vagy sem?


Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a finn C More lapnak beszélt Raikkönenről: „Nem tárgyaltunk Kimivel” – szögezte le azonnal. „Ő egy nagyon jó versenyző, és most itt a nyár a nyakunkon, szóval van jó néhány opciónk, de ezeket inkább egyelőre megtartanám magunknak.”

Ugyanakkor nem zárta ki a finn érkezésének lehetőségét sem: „Kimi egy világbajnok, aki számos versenyt nyert az oldalunkon annak idején. Szóval, ha elérhető lesz, bolondok lennénk kihagyni a lehetőséget, hogy nálunk versenyezzen!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: