DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve szerint a McLaren példáját kellene követnie a Williamsnek is

Ami a fociban a „végy egy jó kapust”, az az F1-ben Jacques Villeneuve szerint a „végy egy tapasztalt pilótát”: a kanadai úgy véli, Alonso jelenléte miatt van előrébb a McLaren, mint a Williams. Mert mit tanulhat egy újonc Lance Strolltól?

Két legendás istálló, a McLaren és a Williams is szenved korábbi önmagukhoz képest, különösen a Williams van nagyon mélyen - jelenleg konkrétan a mezőny legvégén. A Grove-iak mindössze egyetlen alkalommal tudtak pontot szerezni, ráadásul Lance Stroll nyolcadik helye is az azeri káoszfutamon jött össze.

A kék-fehér autók esetében már legtöbbször az is csoda, ha a Q2-ben látjuk valamelyiket, a kanadai és Szirotkin általában már az időmérő első szegmensében elvérzik.

A mezőny legtapasztalatlanabb pilótapárosa az övék, Strollnak mindössze egy év rutinja van, Szirotkin pedig újonc az F1-ben, ráadásul ő a mezőny egyetlen versenyzője, aki még pont nélkül áll.

00118010_301



Ez a probléma a Formula-1 örök megmondóembere, 1997 világbajnoka, Stroll honfitársa, Jacques Villeneuve szerint is. „Nézzük meg Alonsót és a McLarent. Egy csapatnak tapasztalatra van szüksége” - szögezi le Villeneuve.

Szerinte Szirotkinnak eleve nincs is helye a mezőnyben. „Először is, szerencséje van, hogy egyáltalán a mezőnyben lehet. A korábbi karrierjét tekintve semmi nem predesztinálja őt arra, hogy F1-es versenyeket fusson, így még ha a legrosszabb csapatban is van, egy szava sem lehet.”

Az orosz nem is lesz ott Villeneuve szerint a 2019-es rajtrácson. „Az a baj, hogy a csapattársának sincs sokkal több tapasztalata. Most őszintén, Lance-től mit tudna tanulni? Ha ott lenne mellette Felipe Massa vagy egy hasonló kaliber, azt mondom, még el is tudna sajátítani valamit, de így? Semmit. Melyik csapatnak fog kelleni egy ilyen év után?”

„Ha egy ilyen fizetős versenyzőt hozol, többet ártasz vele, mint használsz, mindegy, hogy 12 vagy 17 milliót hoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: