DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso nyár végén dönt a jövőről, egyelőre ő sem tudja, mihez kezd

Nagyon rég voltak olyan erősek a Fernando Alonso távozásával kapcsolatos pletykák, mint mostanság, erre pedig Alonso is reagált. Nem siet a döntéssel, amit a tervek szerint nyár végére időzít.

Fernando Alonso tavaly az Indy 500-on mérette meg magát (nem is rosszul), idén a WEC-ben és a Le Mans-i 24 óráson indul, illetve indult (még jobban szerepelve) a Formula-1-gyel párhuzamosan. Ilyen előjelekkel naná, hogy felmerült, hogy a kétszeres világbajnok távozhat az F1-ből, ha versenyzői karrierjét még nem is hagyja abba, főleg úgy, hogy a McLaren is komolyan fontolgatja, hogy csapatot indít az IndyCarban.

A legtöbben most azt vizionálják, hogy Fernando Alonso, bár marad a McLaren kötelékében, átteszi a székhelyét a tengerentúlra, és ott, az IndyCarban futhat majd teljes szezont, amennyiben megvalósul a wokingiak csapatindítási terve Zak Brown vezetésével.

„Nem tudom, folytatom-e az F1-ben” - ismeri el teljesen őszintén a mclarenes egy spanyol újságíró kérdésére. „Ezt a döntést még meg kell hoznom, de nincs még semmi kőbe vésve. Tizenhét éve már, hogy ezt csinálom, tudom, hogy az út legnagyobb részét már megtettem. De nem akarom rossz szájízzel befejezni, tudva, hogy nem tudom már a 100 százalékot nyújtani és ezért győznek le. Hogy ez idén vagy majd csak néhány éven belül jön el, még nem tudom.”

00118011_061



Tavaly Alonso októberben jelentette csak be hivatalosan, hogy szerződést hosszabbít, nyár előtt idén sem várható biztos információ. „Amikor a nyár elmúlt és megnéztem minden lehetséges opciót, akkor fogok csak döntést hozni, méghozzá úgy, hogy az mindenki, a csapat, az én és a rajongók számára is a legjobb legyen. A legfontosabb most az, hogy élvezni tudjam ezt az egészet és hasznosnak érezhessem magam, tudva, hogy valami extrát tudok adni a csapatnak vagy az autónak. Ha ez elveszik, onnantól nagyon nehéz lesz folytatni. Addig viszont ott van még célként a Triple Crown, amihez már csak az Indy 500-győzelem kell.”

Alonso azt elismeri, fogalma sincs, mikor lesz olyan autója a McLarennek, amivel igazán komoly célokért harcolhatnak, viszont annyira nem is rossz a szezonjuk, mint amennyire ezt az eredmények mutatják. „Nem tudjuk, mikor lesz megint olyan autónk, amivel elöl lehetünk, az F1-ben nagyon nehéz egyik hétről a másikra változást elérni. A középmezőnyben jelenleg senki nem álmodozhat óriási előrelépésekről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: