DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Sainz: „Megérdemeltük volna a hatodik helyet”

A Francia Nagydíj egyik legkellemesebb meglepetése Carlos Sainz teljesítménye volt, aki idei egyik legjobb eredményét érhette volna el, ha befut hatodikként. A technika alatta végül máshogy gondolta.

A Francia Nagydíj rajt eleji káoszának Carlos Sainz volt az egyik legnagyobb haszonélvezője, a spanyol, miután tisztázódtak a történtek, egészen a harmadik helyig keveredett előre, Hamilton és Verstappen mögé.

Bár később, hosszabb távon erősebbnek bizonyult nála a két Ferrari Raikkönennel és Vettellel, valamint a Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo is, Sainznak jó esélye volt a hatodik helyre, ami idei második legjobb eredménye lehetett volna azután, hogy Azerbajdzsánban ötödikként intették le őt. Ez végül nem jött össze és a Renault-snak meg kellett elégednie a nyolcadik pozícióval és az ezzel járó mindössze négy ponttal.

Sainz a verseny végén arra kezdett panaszkodni a rádióban, hogy kezd elveszni az erő a motorjából, ez okozta a visszaesést, bár végül be tudott kocogni a célba, az MGU-K meghibásodása ellenére is.

00118009_740



„Nagy kár (a műszaki hibáért), mert egyébként tökéletes hétvégét futottunk” - sajnálkozott Sainz a Movistar+ tévécsatornának adott interjújában. „Azok után, hogy futottam egy tökéletes kvalifikációt és ugyanígy tökéletesen is rajtoltam, a hatodik helyen találtam magam, de aztán hirtelen jött ez a probléma, ami miatt nagyon nagy kár, mert kis híján a pontszerzésbe került.”

Sainz azért nem dől a kardjába a történtek után. „De hát mit lehet csinálni, ilyen a versenyzés. Kár, mert a csapat miatt is megérdemeltük volna a hatodik helyet és az ezért járó nyolc pontot, de...”

A Renault végül Hülkenberg pontszerzése révén minimalizálni tudta a veszteségeket, így pedig Sainznak nyolc futamból hét pontszerzéssel 28, Hülkenbergnek pedig 34 pont áll a neve mellett. A Renault a konstruktőrök között a negyedik helyen áll, 22 egységgel megelőzve a McLarent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: