DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardónak nem tetszett az új motor

A Red Bull ausztrál pilótájának autójába hiába került be új erőforrás, úgy érzi a Renault-motor nem fejtett ki különösebben pozitív hatást az RB14-esre a Kanadai Nagydíjon, de úgy érzi, a negyedik helye biztató.

Noha a Kanadai Nagydíj előtt szó volt arról, hogy az esetleges rajtbüntetés miatt nem kap új erőforrást Daniel Ricciardo autója, végül azonban az ő Red Bulljába is bekerült a Renault legújabb fejlesztésű motorja. A francia motorgyártó egyébként mind a három, általa ellátott csapatnak odaadta az új erőforrást, ami egyedül a McLaren csapat autóin nem működött úgy, hogy pontot szerezzenek. Ricciardo végül a negyedik helyen végzett, megelőzve a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont, és ezzel értékes 12 ponttal gazdagodott összetettben. Mindenesetre csapattársa, a három szabadedzést megnyerő Max Verstappen ugyanakkor megelőzte őt, utóbbi a dobogó alsó fokára állhatott fel Montrealban.

ricciardo-montreal1-dppi



Az ausztrál egyébként a futam után kijelentette, noha a helyezésével elégedett, úgy érezte, az új motor nem volt pozitív hatással az RB14-es teljesítményére.

„A hétvégére az én autómra is felkerült az összes újítás, valamint új motort is kaptam, ennek ellenére végig küzdöttem az autómmal. Lehetett volna sokkal jobb a vége, de az abroncsokra odafigyelve csak ennyit tudtam kihozni belőle. Persze Max teljesítménye azt bizonyítja, hogy az ő autója vele együtt egész hétvégén remekelt, ez a teljesítmény és a dobogó nem vehető el tőle” – jelentette ki a Sky Sports-nak adott interjújában Ricciardo.

Az új erőforráshoz azonban egy használt MGU-t kapott a Red Bulljába az ausztrál pilóta, mert így megúszta büntetés nélkül a motorcserét. Ennek tudatában nem tartja rossznak a negyedik helyet, annak ellenére, hogy Valtteri Bottas a montreali második helyével megelőzte őt összetettben.

ricciardo-montreal2-dppi

„Szereztünk sok pontot, ráadásul sikerült Lewist magam mögött tartani, így ebből a szempontból mindenképpen elégedetten zárhatjuk a hétvégét. Remélem, a folytatásban tovább javulunk, hiszen hihetetlenül motivált vagyok, és az itteni teljesítményünk bátorítást ad nekünk a következő futamokra” – közölte Ricciardo, aki összetettben 37 pont hátrányban van az első helyen álló, és Kanadában győztes Sebastian Vettel mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: