DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem akárkik dicsérik Leclerc teljesítményét

Charles Leclerc a nehéz kezdés után remekül beletanult a száguldó cirkuszba és több komoly szakembert és toppilótát is lenyűgözött. Éppen erre a legbüszkébb, hogy Hamilton, Vettel, Rosberg dicséri.

Nem mindegy, hogy egy pilóta milyen benyomást kelt a Formula-1-es közegre újonc évében. Még Lance Strollt a kezdeti bukdácsolást követően mindenki elkönyvelte gyenge, fizetős pilótának, a tavalyi F2-es bajnok a kezdeti nehézségek után, csapattársát is rendre legyőzve már kétszer is pontszerző helyen végzett.

Általában az időmérő edzéseken és a versenytempó tekintetében is jobban teljesít Leclerc, mint a jóval rutinosabb (a korábbiakhoz képest pedig erősebb produkcióval jelentkező) Marcus Ericsson, a Sauber is érezhetően inkább az újoncra épít.

A Sauber jó lóra tett Charles Leclerc-rel


A legjobb pilóták is szinte egytől egyig kiemelik Leclerc tehetségét, ami óriási plusz motivációt ad a fiatal monacói számára. Rengeteget jelent neki például Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, vagy Nico Rosberg elismerése.

„Fantasztikus érzés, legutóbb például Nico dicsérete is. Az F1 live műsorában beszélgettünk és nagyon elismerő dolgokat mondott rólam. Igaz, ott álltam vele szemben, úgyhogy nehéz lett volna rosszakat mondania. De ezen kívül is sokszor dicsért már meg, Felipe (Massa) szintén” – örvendezett Charles Leclerc, aki eddig rászolgált a pozitív megítélésre.

„Egyelőre őrülten jó érzés, hogy négy ilyen jó versenyző így megdicsér. Nagyszerű dolog ilyeneket hallani. Ugyanakkor igyekszem nem túlságosan meghallani és a munkámra összpontosítani, nem elszállni. Folyamatosan fejlődni szeretnék, még sokat kell tanulnom. De nem tagadom, nagyon megérint, ha ilyen pilótáktól hallok ennyi pozitívumot” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: