DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a kritikák kereszttüzében

Úgy tűnik, a Formula-1 világában több ember is besokallt Max Verstappen újabb, időmérős hibájától, szakemberek és versenyzőtársak is kritizálják a hollandot, aki sosem tanul.

A Monacói Nagydíj harmadik szabadedzésének hajrájában a Red Bull holland pilótája komoly tempót diktált, ám az uszodánál levő második sikánt elmérte és autóját összetörve a falban végezte. Emiatt részt sem tudott venni az időmérőn, pedig látható volt, hogy a hercegségben a bikák uralkodnak.

Ezt alá is támasztotta Daniel Ricciardo, aki megszerezte a pole-pozíciót, majd a futamot is, komoly műszaki hibája ellenére rajt-cél győzelemmel húzta be. Niki Lauda szerint új agy kellene Max Verstappennek, de már Christian Horner csapatfőnök is kicsit megszólta pilótáját idei sokadik hibája miatt.

A Force Indiát vezető Sergio Perez sem dicsérte éppen riválisát. „Időnként történnek ilyen dolgok. De ha úgy teszel ilyet, hogy korábban egyszer már megesett veled pontosan ugyanígy, akkor az annyit jelent, hogy nem tanulsz a hibáidból” – reagált a rutinos mexikói.

Felfújják a problémát, vagy Verstappen tényleg ennyire bajos?


„Nem szabadna kétszer ugyanabba a folyóba lépni, még ha keményen nyomjuk, akkor sem. Tanulnunk kell a hibáinkból” – tette hozzá Perez. A kritikákkal általában nem fukarkodó, 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve sem hallgatta el véleményét.

„Nem képes megfelelően kiszámítani a kockázatot, ez a hétvége emiatt szállt el számára. A pole-pozíció, vagy legrosszabb esetben az első sor meglett volna neki, így meg rajtolhatott utolsóként. Ha ezt így folytatja, soha nem lesz világbajnok. Valamin változtatnia kellene, mert a szezon eleje óta ezt látjuk” – nyilatkozta Jacques Villeneuve.

Kérdés, hogy marad-e ugyanilyen kemény, vagy a sorozatos balesetek miatt visszább vesz és Nico Rosberg megkérdőjelezi azt is, hogy vajon sérült-e az önbizalma is a fiatal hollandnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: