DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen pont erre számított

Kimi Raikkönen a tavalyi pole-pozíciót követően idén az első három rajtkockáról is lecsúszott, a mindent eldöntő Q3-ban alaposan lemaradt. A finnt azonban egyáltalán nem lepte meg a hátránya.

Négy tizedmásodperccel Daniel Ricciardo mögött végzett Kimi Raikkönen a monacói időmérő edzésen, ez pedig csak a negyedik rajtkockára elég, mert a Red Bull ausztrál pilótája mellett még Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is befért elé. Minden edzésen Ricciardo volt a leggyorsabb egész hétvégén.

A négyszeres világbajnok németnek esélye mutatkozott arra, hogy meglepje a bikák egyetlen versenyzőjét (Verstappen annyira összetörte versenyautóját a harmadik szabadedzésen, hogy az időmérőn nem is tudott részt venni), két tizeddel végzett mögötte. A jégember lemaradása viszont négy tized volt, így kis különbséggel még Hamilton is legyőzte.

„Úgy vélem, ha könnyebben a megfelelő tartományba hoztuk volna az abroncsokat, akkor jobb eredményt érünk el, de ez itt sokkal bonyolultabb. Minden évben ezt tapasztalom, néha könnyebb, néha jóval nehezebb elérni a legjobb hőmérsékletet” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

Raikkönen most csak a második sor végéről indul


„Bizonyára több aprósággal is javíthattunk volna az eredményen, voltak kisebb problémák, de ha előre tudnánk, hogyan oldjuk meg őket, nyilván soha semmilyen gondunk nem is adódna. Ez teljesen normális helyzet.”

„Itt minden azon múlik, hogy mennyire bízik meg az ember a versenyautójában. Ha megvan a bizalom, a legjobb köridő születik meg. Lehetett volna sokkal jobb, de akár sokkal rosszabb is. A Red Bull ereje? A csapat egész hétvégén, végig elöl volt.”

„Hagyományosan jó pálya ez nekik, őket meglepte a jó teljesítményük. Nálunk nem álltak össze 100%-ig a dolgok, így nem is vagyok meglepve a különbségen, amivel legyőzött minket a rivális” – tette hozzá Kimi Raikkönen. Korábban Nico Rosberg még a finn győzelmét jósolta, de a negyedik rajtkockából ez immáron felettébb nehéz lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: