DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tovább halogatják Hamilton szerződését

Bár a napokban azt olvashattuk, hogy mindenben megállapodott a Mercedes és Lewis Hamilton, mégis úgy döntöttek, tovább halasztják a kontraktus aláírását. Vajon miért?

A napokban olvashattuk a Mercedes tanácsadójának, Niki Laudának azt a véleményét, hogy szerinte 110%, hogy a négyszeres világbajnok brit meghosszabbítja szerződését az Ezüst Nyilaknál, már csak formaságok vannak hátra.

Most mégis új helyzet adódott, a címvédő istálló főnöke elismerte, hogy egy időre parkoltatják a témát, így tovább csúszik a döntés. A hivatalos álláspont szerint az istálló és a pilóta inkább a versenyautó teljesítményén szeretne javítani és kizárólag erre szeretne fókuszálni.

A pletykák szerint Hamilton igencsak hatalmas fizetési igénnyel állt elő és vélhetően ezért nem született már sokkal korábban megegyezés a felek között. De hogy látják a helyzetet az érintett felek? „Igen, beszéltünk a szerződésről és nem is állunk távol attól, hogy minden apró részletet tisztázzunk, úgyhogy remélhetőleg a közeljövőben megtörténik az aláírás” – reagált Lewis Hamilton, aki ezzel némiképpen ellentmondott Laudának.

Dieter Zetsche, a vállalat elnöke és Lewis Hamilton


„Nyilván nem akarjuk Lewist elveszíteni és azt sem hiszem, hogy ő bárhova máshova szeretne menni. Minden jól halad. Semmi okunk arra, hogy ne versenyezzünk együtt még jó néhány évadon át. De az elmúlt hetekben más vonta el a figyelmünket, versenyautóink hibáin kellett dolgozni és megoldani a problémákat” – nyilatkozta Toto Wolff csapatfőnök.

„Tény, még véglegesítenünk kell a kontraktust, arra pedig időt kell szánni, így úgy döntöttünk, hogy egy időre félretesszük a témát. De majdnem mindenben megállapodtunk, a megfelelő időben pedig nyilvánosságra hozzuk” – tette hozzá az Ezüst Nyilak csapatfőnöke.

Talán egyszer kiderül, hogy mi a tavaly november óta tartó késlekedés oka…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: