DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg üzemanyaggondjai

Nico Hülkenberg már a Q1-ből sem jutott tovább a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Ez azonban nem a német pilóta hibája volt, jól látható technikai problémával küzdött, így nem volt esélye.

Tavaly és idén is rengeteget fejlődött a Renault gyári istállója, 2018-ban ráadásul most már két, jó kaliberű pilótával is rendelkeznek, Nico Hülkenberg mellé ugyanis sikerült megszerezniük Carlos Sainzot. Az eredmények folyamatosan javulnak, a gyári csapat rendszeres résztvevője a Q3-nak, a pontokat is szorgalmasan gyűjtögeti mindkét versenyző.

Éppen ezért meglepetés, hogy Barcelonában Nico Hülkenberg már az időmérő első szakaszában kiesett, ám ez legkevésbé sem volt a rutinos német hibája. A Renault sportigazgatója sietett is leszögezni, hogy technikai nehézségek adódtak a 27-es számú versenyautóval, ami a belső kamerás felvételeken is tisztán felismerhető volt.

Hülkenberg a gyenge időmérő után is pontszerzésre tör


„Nicónak az üzemanyag-rendszerrel akadt problémája. Nem tudott egyetlen ütős kört sem teljesíteni, mert az üzemanyag-nyomás többször is váratlanul nagyot esett. Ezt még a verseny előtt pontosan ki kell vizsgálnunk, mi okozta. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a futamból, szabadon választhat gumikeveréket is a rajt előtt, nem mondtunk le arról, hogy jó eredményt érjen el” – nyilatkozta Alan Permane.

Természetesen az érintett versenyző is csalódottan vette tudomásul az időmérőn fellépő meghibásodást, de ugyanúgy bízik abban, hogy felzárkózhat. „Az üzemanyag-rendszer romlott el, időnként lezuhant a nyomás, ez pedig komoly negatív hatással volt a motor teljesítményére. Váratlanul jött elő a hiba, mélyebben ki kell vizsgálnunk az okát” – panaszkodott Nico Hülkenberg.

„Ez jelentősen megnehezíti a vasárnapi napot, mivel ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Előnyös stratégiát kell kidolgoznunk, reméljük, sokat nyerünk vele. Megpróbálok mindent, továbbra is a pontszerzés a célunk” – tekintett előre a tapasztalt német pilóta, aki tehetsége ellenére még sosem állhatott dobogón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: