DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg Grosjeant hibáztatja

A Renault német pilótája ingerülten vette tudomásul, hogy egy másik pilóta hibájából volt kénytelen feladni a Spanyol Nagydíjat. Oda is szólt Romain Grosjeannak a baleset miatt.

A téli tesztek óta látható, hogy a Haas-Ferrari idén kitűnő autót épített, nyers tempóban egyértelműen a középmezőny elejére ugrott. A pontszerzés tekintetében azonban a jóval rutinosabb Romain Grosjean nem jeleskedik, Szergej Szirotkinnal egyetemben állnak nullával a tabella végén. Most már nem első alkalommal saját hibából esett ki a francia, miközben csapattársa, Kevin Magnussen szorgalmasan gyűjtögeti a pontokat.

Bár megkérdőjelezhető, veszélyes manőverei miatt a dán pilótát támadják rendszeresen, ezúttal Romain Grosjean is megkapta a magáét. Az első kör harmadik kanyarjában egy hirtelen kormánymozdulat miatt megperdült, az elszabadult Haast pedig Nico Hülkenbergnek és Pierre Gaslynak sem volt esélye kikerülni, mindhárman azonnal kiestek a versenyből.

Hülkenbergnek és Gaslynak nem volt esélye elkerülni a csattanást


Érthetően ingerülten reagált a Renault tapasztalt német pilótája a nullázásra, semmit nem tehetett az éppen előtte füstfelhőben keresztbecsúszó Haas elkerülése érdekében. „Láttuk, hogy Romain megperdül és háttal csúszva érkezik vissza a pályára. Nem volt, hova mennem, sajnos lehetetlen volt őt elkerülni, telibe kapta az autóm hátulját, ezzel véget is vetett a versenyemnek” – nyilatkozta a BBC-nek Nico Hülkenberg.

Füstfelhőben keresztbe csúszni a mezőny előtt nem szerencsés

„Ő okozta a balesetet. A hétvégék során egyébként is szeret többször megpördülni, de az első kör nem a legjobb időzítés erre, amikor az összes autó közvetlenül körülötte van. Szerintem meg kéne néznie sokszor az esetet és végre tanulni belőle, a házi feladat adott számára. Lehet, hogy másik sportágat kellene választania” – szúrt oda Grosjeannak a rutinos német, aki tavaly éppen a másik Haas-pilótával, Kevin Magnussennel került összetűzésbe. Úgy tűnik, Hülkenberg nem igazán rajong az amerikai istállóért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: