DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Williams profitálhat a szenvedéséből

Négy hétvége után négy ponttal áll a grove-i alakulat a világbajnoki pontversenyben az utolsó helyen, ami mindent elárul a teljesítményükről. Szirotkin meglátta a pozitívumot a jelenlegi helyzetben.

A 2017-ben ötödik pozícióban végzett istálló mostanra sereghajtóvá vált. Lance Stroll révén egyetlen nyolcadik helyet tudnak felmutatni a Spanyol Nagydíj előtt, úgy, hogy Szergej Szirotkinnak eddig esélye sem volt a legjobb 10 között végezni.

Az orosz pilóta szerint később előnyükre is válhat a mostani helyzet: „Őszintén szólva nehéz időszakot élünk meg: természetesen nem élvezem, hogy szenvedünk a tempó és a teljesítmény miatt, az viszont nem rossz, hogy ilyen kemény kihívással nézünk szembe. Remekül és rendkívüli lelkesedéssel dolgozunk jelenleg, de a cél világos és nyilvánvaló mindenki előtt.”

 szirotkin-a-szenvedesrol-2018



„Az, ahogyan szeretnénk a problémát megoldani, igazán összekovácsolja az embereket, és nagyon élvezem, amikor a gyárban lehetek a csapattal, és minden egyes nap azon vagyunk, hogy fejlődjünk. Úgy érzem, hogy a részese vagyok ennek az egésznek, és bele is tudom magam élni ebbe a szerepbe. Nagyon élvezem ezt az érzést” - magyarázta a pozitívumokat Szirotkin.

„Nem valami jó, ha nem a legjobb autóban van az ember, de biztos vagyok benne, hogy egy napon ezen is túljutunk, és akkor nagyon büszke leszek, hogy egységesek maradtunk és keményebben dolgoztunk bárki másnál” - zárta mondandóját a Williams pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: