DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll: Nem ígérhetünk újabb pontszerzést

Lance Stroll, a Williams F1-es pilótája szerint nem lehet elvárni, hogy az istállója a következő futamokon megismételje az azerbajdzsáni teljesítményét, azaz a pontszerzést.

A kanadai versenyző azt szeretné, hogy a Williams maradjon a realitások talaján. Habár Bakuban megszerezte első pontjait a gárda Stroll nyolcadik helyével, a szezonban főként a mezőny végéhez tartozott.

„Boldog vagyok a helyezésem miatt, jó futamot zárt a csapat, de nem ígérhetjük meg, hogy ez a lendület Barcelonában is folytatódni fog. Meg kell fejtenünk a problémáinkat és foyltatni a munkát" – mondta Stroll.



A fiatal pilóta úgy érezte, előrébb is végezhetett volna, mert megvolt hozzá a sebessége, de meglepődött, amikor a verseny vége felé a kétszeres világbajnok Fernando Alonso váratlanul megelőzte.

„Őrült futam volt, rengeteg dolog történt. Ha mindent tökéletesen csináltunk volna, még egy-két helyet nyerhettünk volna, de senkinek sem volt makulátlan versenye – tette hozzá a kanadai. – A végén magam mögött kellett volna tartani Fernandót, de meglepett a hármas kanyarban.Nem láttam, hogy belülről próbál elmenni, de valahogy átcsusszant. De csak emiatt lehet hiányérzetem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: