DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: A biztonsági autón ment el a verseny

Felejtős hétvégét zárt a Force India: Sergio Perez a 12. lett, míg Esteban Ocon a pontokról éppen lemaradva tizenegyedikként ért célba, öt másodpercre a 10. pozíciótól.

Hiába zárt pontszerző helyen Ocon a bahreini versenyen, most nem tudta egyik versenyző sem megismételni a bravúrt, pedig ígéretesnek nézett ki a silverstone-iak hétvégéje. Mindkét pilóta kétszer járt kint a bokszban: Perez az ultralágyról váltott kétszer lágyra, míg francia csapattársa lágyról cserélt lágyra, majd végül ultralágyra. Azonban ez sem volt elég a legjobb tízhez.

ocon3



„Közel voltunk ma a pontszerzéshez, de a verseny alakulása nem segített nekünk” – kezdte a nyilatkozatát Ocon a csapat hivatalos oldalának. „Zűrös volt a rajt, időt is vesztettünk, és nem tudtunk semmit javulni. A korai bokszkiállás után kezdtünk visszajönni a versenybe, és úgy nézett ki, hogy a két kiállás jó stratégia lesz. Egészen a biztonsági autós szakaszig úgy állt, hogy meglesz a pontszerzés. Ezután nagy volt a rohanás a verseny végéig, de beragadtam Grosjean mögé, aki nagyon jól védekezett.”

„Végül ezzel elszállt a lehetőségem, hogy megelőzzem Magnussent és újra pontszerző legyek. Így ez is egy olyan futam lett, ahol nem játszottak a kezünkre a dolgok, de versenyképes volt a tempónk, ezért a pozitívumokra kell koncentrálnunk” – összegezte a francia pilóta. 

perez7

Csapattársa, Perez csalódottság mellett dühöt is érzett a futam leintését követően: „Ez egy újabb verseny volt, ami már az első körben odalett. A start kaotikus volt, és sok balhéba keveredtem. A Renault kiszorított a 4-es kanyar kijáratánál, így több pozíciót is vesztettem ott. Ez gyakorlatilag tönkretette az egész hétvégénket. Hirtelen előnytelen helyzetbe kerültünk a rosszabb gumikon, ezért nem sokat tudtam tenni. Közel kerültünk a pontokhoz, és a csapat egy olyan stratégiát talált ki, amivel akár Kevin Magnussent is megelőzhettem volna, de nem volt elég az idő. De koncentráljunk a pozitívumokra: egyre közelebb kerülünk a riválisainkhoz. Tegnap léptünk egyet előre, és ma is javultunk. Biztos vagyok benne, hogy amikor Európába érünk, akkor elkezdhetünk a jobb eredményekért harcolni” – zárta bizakodóan a mexikói versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: