DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel szoros csatára számít vasárnap

Az időmérő edzésen elért pole-pozíciós körével természetesen elégedett volt a Ferrari németje, de így sem bízza el magát a Mercedesek elleni harcot illetően az F1-es világbajnokság éllovasa.

Sebastian Vettel Bahrein után a Formula-1-es Kínai Nagydíjon is a pole-pozícióba kvalifikált, így zsinórban a második futamot kezdheti meg az élről az eddigi két idei versenyt megnyerő, s ezáltal az összetett a maximális 50 ponttal vezető német. Pedig az első Q3-as körök után még Kimi Raikkönen vezetett, s az első két szektorban a legvégén is gyorsabb volt a finn, az utolsó szakaszon azonban a négyszeres vb-első legyőzte kollégáját.

„Az egész körrel nagyon elégedett voltam” – értékelt a leintést követően Vettel. „Igazán lenyűgöző volt az autó, folyamatosan egyre javult. Az első körömben elkövettem néhány apró hibát. Kicsit levert is voltam, de tudtam, hogy ha összerakok egy tiszta kört, akkor sikerülhet.”

Arra a kérdésre, hogy mit szól a Mercedes újbóli legyőzéséhez, így felelt a ferraris: „Ez azt mutatja, hogy komoly potenciál rejlik az autónkban, és ha minden összeáll, ki is tudjuk ezt aknázni. Ha jól érezzük magunkat az autóban, akkor akárhol is vagyunk a mezőnyben, az segít a teljesítményünk javításában. Valószínűleg ez történt ma is. Nem tudom, a többiek szenvedtek-e a gumikkal, de mi végig jól éreztük magunkat. De tény, hogy az utóbbi hat évben Mercedes-pálya volt ez, és jó, hogy sikerült megszakítanunk a sorozatukat. Reméljük, holnap is folytatni tudjuk ezt. Először is a startra kell koncentrálnunk, de így is kemény csatára számítok vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: