DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton még sikeresebbé tenné a Mercedest

Lewis Hamilton és Toto Wolff beszélgetett egymással őszintén arról, mit szeretnének elérni együtt és a csapattal egyaránt. A két fél hosszú és gyümölcsöző együttműködést remél a következő évekre.

A Mercedes azt már elmondhatja magáról, hogy ők a hibrid korszak egyik legsikeresebb csapata: 2014 óta ugyanis 4 éven keresztül mindkét bajnoki címet bezsebelték. Úgy tűnik, hogy a Ferrari mellett 2018-ban is ők számítanak az egyik legesélyesebbnek a végső sikerre, de Toto Wolff és Lewis Hamilton nem elégszik meg ennyivel.

A csapatfőnököt és a négyszeres világbajnokot kérdezték meg arról, hogyan képzelik el együtt a jövőt, és mit remélnek a kapcsolatuktól a továbbiakban. Először Lewis Hamilton szólalt meg: „Remélem, hogy a jövőben folytatni tudjuk a fejlődést, továbbra is jól teljesítünk, folyamatosan előre tudunk lépni, és természetesen tovább építjük a kapcsolatunkat. A legjobbá szeretném tenni ezt a csapatot.”

A négyszeres világbajnok nem tette alacsonyra a lécet az elvárásokkal kapcsolatban: „Részese akarok lenni ennek az utazásnak a Mercedesszel és azt szeretném, hogy a történelem legsikeresebb F1-es csapata legyünk. Addig akarom csinálni, ameddig a versenyző tudok lenni, és remélem ez hosszú, hosszú ideig fog tartani, amit nem mindenki tud majd elérni. Ez nagyon idegesítő lenne a vörös autóknak, a vörös csapatnak, így ez a célom.”

wolff-hamilton-a-sikerekrol-2018-2



Toto Wolff a következőt válaszolta pilótájának: „Az én céljaim is hasonlók, ez nagyon egyszerű. Négy éve kezdtük el együtt a fejlődést, és rengeteg örömöt jelentett, hogy veled és a csapattal dolgozhattam. Nincs olyan hely, ahová jobban vágyom. Minden pillanatát élvezem, amikor a gyárban lehetek.”

„Még az olyan versenyeken is jó lenni, ahol nagy a nyomás. Úgy gondolom, fel tudunk építeni olyasvalamit, amire 20 vagy 30 év múlva úgy fognak emlékezni az emberek, hogy az Ezüst Nyilak, vagyis a Mercedes korszaka, ami a legsikeresebb az F1 történetében. Mi pedig részesei lehettünk ennek” - árulta el a német gárda csapatvezetője, hogy ő is szeretne minél maradandóbbat alkotni.

„Nem kellene most már valami negatív dolgokról is beszélnünk? Ez a lehető legideálisabb párbeszéd... Normális esetben nem így beszélünk egymással, vagy vitázunk valamin, vagy ... Na jó, csak viccelek” - zárta humorosra az interjú végét Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: