DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Nehéz volt tartani Verstappent

Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíjon megkapta az egyik legkeményebb ellenfelet maga mögé, Max Verstappent. Sikeresen visszavert minden támadást, de minden mozdulatra figyelnie kellett.

A McLaren kétszeres világbajnok pilótája élvezte a kerék a kerék elleni csatát a feltörekvő holland tehetség ellen. Bár tisztában van vele, hogy egyelőre nyers erőben jobb a Red Bull, amikor a biztonsági autós időszakot követően sikerült elé keverednie, képes volt megtartani a remek ötödik pozíciót.

Az elmúlt néhány évben nem sok lehetősége volt Fernando Alonsónak, hogy Max Verstappen ellen csatázhasson jó pozíciókért, az új McLaren-Renault konstrukcióval azonban sikerült felzárkóznia a középmezőny első felébe. Ugyan a megfelelő időben a pályára érkező biztonsági autó is szükséges volt ahhoz, hogy hajszállal, de a holland elé érkezzen vissza a pályára, utána viszont nem követett el hibát, így a Red Bull-pilóta nem tudott előzni.

Alonso élvezte a csatát Verstappen ellen


„Nehéz volt. Nyilván, ha belenézek a tükörbe és ott Max Verstappent látom magam mögött, az mindig kockázatot jelent. Óriási tehetség és nagyon agresszív az előzési manőverei során. Így nagyon óvatosnak kellett lennem, miközben védem magam, mert ha nem, biztosan megelőz. Nagyszerű csata volt, magunk mögött tartottuk őt, remélhetőleg a következő alkalommal még előrébb kerülhetünk” – nyilatkozta Fernando Alonso.

A spanyol korábban azt is elmondta, hogy a biztonsági autós esetnél azért nem merte eleinte megelőzni a hollandot, mert attól tartott, hogy ez csak egy trükk a fiatal titán részéről, hogy félrevezesse.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: