DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Szerencsétlen hétvége volt számunkra

Sergio Perez és Esteban Ocon is csalódottan nyilatkozott a futamot követően. Sem a mexikóinak, sem a franciának nem jöttek össze ezúttal a pontok, hiába nyomták keményen az egész futam alatt.

A két Force India éppen a pontszerző helyeken kívül a 11. és a 12. helyen futott be, így nem sikerült megismételniük a tavalyi kettős pontszerzést. A tempó hiánya már szombaton látszott a 2017-ben negyedik helyen végzett alakulaton. Vasárnapra ugyan sikerült valamennyit javulniuk, de a top10-hez egyelőre ez is kevés volt.

Perez2



Lehangoltan kezdte a mexikói pilóta a nyilatkozatát, miután éppen lecsúszott a pontot érő helyekről: „Ez egy eléggé szerencsétlen hétvége volt számunkra, de akad néhány pozitívum a futamról. Közel voltunk ahhoz, hogy pontot szerezzünk, noha épphogy lemaradtunk róla. Az egész verseny alatt nyomtam neki, különösen Sainz üldözésénél az utolsó körökben. Nagyon közel kerültem hozzá, de ez nem volt elég, mivel Melbourne-ben nagyon nehéz előzni, ezt Bottas esete is jól példázza, aki nem tudott elmenni mellettem az első etap alatt. A virtuális biztonsági autó úgyszintén nem volt a segítségünkre, de néha így alakulnak a dolgok.”

Perez ugyanakkor a pozitívumokat is próbálta megtalálni: „Ennek ellenére örülök a teljesítményemnek és a munkának, amit csapatként végeztünk. Tovább kell lépnünk és fejlődnünk, de hiszem, hogy hamarosan olyan pozícióban lehetünk, hogy pontokért harcolhassunk. Remélhetőleg a fejlesztéseink megérkeznek leghamarabb Bahreinre. Az egy olyan verseny, ahol lehet előzni, és a stratégia is nagyobb hangsúlyt kap Melbourne-höz képest.”

Ocon

Ocon sem volt túl derűs a futam után, a francia egy hellyel végzett csapattársa mögött. „Nem volt egy könnyű verseny a mai. Nehéz volt előzni, ennek ellenére sikerült Lance Stroll elé kerülnöm az első körben, azután mindenki szétszéledt egészen a biztonsági autóig. Csatáztam Bottasszal egy ideig, és a biztonsági autós újraindítás után közel voltam ahhoz, hogy megelőzzem Sergiót.”

„Egyértelműen jobb volt a versenyen mutatott tempónk, mint a kvalifikációs, de jelenleg még hiányzik némi teljesítmény, hogy ott legyünk a legjobb tízben. A Formula-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok, és kemény dolgozunk a következő két hétben, hogy Bahreinbe valami extrával érkezzünk” – zárta bizakodóan a nyilatkozatát a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: