DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica mindkét pilótánál jobban teljesít?

A hosszabb etapok során mindkét Williams-versenyzőnél gyorsabbnak bizonyult Barcelonában az istálló tesztpilótája. Természetesen Paddy Lowe nem is úszhatta meg a kérdést a lengyel jövőjéről.

Messze a legrutintalanabb párossal vág neki a grove-i istálló a 2018-as idénynek (Lance Stroll 20 nagydíj, Szergej Szirotkin, 0 nagydíj), Robert Kubica személyében azonban kéznél van egy tapasztalt, ám közel hét évet kihagyó pilóta. A téli tesztelésen a lengyel is szerepet kapott és az adatok alapján gyorsabbnak is tűnt a két fiatal versenyzőnél.

A rutintalan duón kívül pedig tovább fejfájást okoz Paddy Lowe technikai igazgatónak, hogy a versenyautó a kanyarbemeneteknél komoly hiányossággal küzd. Idő kell, mire a Williamsben rejlő potenciált kiaknázzák, addig pedig a pontszerzés is nehézséget okozhat a nagy múlttal rendelkező istállónak.

Barcelonában különös figyelemmel kísérték a szakemberek és a rajongók is Robert Kubica teljesítményét, főleg a Williams állandó versenyzőivel összehasonlítva. A harminchárom éves, tapasztalt lengyel sebessége máris utat engedett azon spekulációknak, miszerint előbb vagy utóbb leváltja valamelyik gyengébb versenyzőt és lehetőséget kap élesben is.

Lehet, hogy Kubica túlságosan is gyors csapaton belül?


Paddy Lowe hallani sem akar ilyen felvetésekről. „Nem akarok válaszolni erre a kérdésre. Egyszerűen nem találom megválaszolásra érdemesnek” – reagált a híresztelésre a technikai igazgató. Úgy gondolja, Szirotkinnal sokkal inkább összehasonlítható lesz Stroll teljesítménye is.

„Lance még nagyon fiatal, de tavaly ilyenkorhoz képest máris teljesen más szinten van. Tavaly nehezebb helyzetben volt, nem lehetett könnyű a rendkívül rutinos Felipe Massával összehasonlítania magát. Idén más lesz a kontextus” – tette hozzá Lowe.

Ez továbbra is felvet egy bizonyos kérdést a szakemberekben és a szurkolókban is. Ha kéznél van egy versenyző, aki elvileg gyorsabb a másik kettőnél, akkor miért nem ő vezet a versenyhétvégéken? Igaz, az egyelőre gyengélkedő Williamsszel Robert Kubica sem tudna nagy csodát tenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: