DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez tart a McLarentől és a Renault-tól

A Force India nem teljesített valami jól az téli tesztek első hetében, sem a megtett kilométerek, sem a köridők nem voltak acélosak az alakulattól. Perez fél is, hogy utolérték őket a riválisok.

Nehéz dolga lesz a Force Indiának, ha szeretné megtartani az utóbbi években őrzött összetett negyedik pozícióját. A Renault és a francia gyártó motorjára váltó McLaren is erősebbnek tűnt az első hét alapján, bár ilyenkor még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni az erőviszonyokkal kapcsolatban.

Nem véletlen, hogy Sergio Perez tőlük tart a leginkább, de mexikói pilóta abban is bízik, hogy csökken a távolság az élmezőnyhöz képest: „Azt hiszem, a McLarent egyértelműen figyelni kell, és a Renault-t is, mivel ők is nagyon sokat fejlődtek. Én erősen hiszek a Force Indiában, egy kemény csata alakulhat ki a középmezőnyben, és remélhetőleg sokkal közelebb lehetünk az első háromhoz. Három hónap távollét után mindig különleges pillanat, amikor ismét megtapasztalja az ember egy F1-es autó erejét. Ez mosolyt csal az arcokra.”

 perez-tart-a-mclarentol-2018



A hideg idő, nedves körülmények és a hó valóban nem ideális egy F1-es teszthez, de a csapatok megpróbálták még így is a maximumot kihozni a lehetőségeikből. A mexikói pilóta bízik benne, hogy a következő hét másképp alakul. „Kár, hogy ilyen rossz volt az időjárás a héten. Emiatt nem is tudtunk annyit menni, mint kellett volna, és kicsit nehézkessé váltak a dolgok. Úgy gondolom, jövő héten már jobb elképzelésünk lehet arról, mit várhatunk Melbourne-ben.” 

„Mindenki nagyon keményen dolgozott azon, hogy kihúzzuk három motorral év végéig, ami elég kevésnek tűnik a múltat nézve. A Mercedes erős a megbízhatóság terén, így remélem, hogy ez segít nekünk. Ha nem kell letekernünk a motorokat, az különbséget generálhat a többiekhez képest” - magyarázta Perez az új motorszabállyal kapcsolatos elvárásait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: