DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas idén nyomás alatt tartaná Hamiltont

2017-ben a finn pilótának nem sikerült a szezon végéig harcolnia Lewis Hamiltonnal a bajnoki címért, idén azonban változtatna a dolgon. Valtteri Bottas meg is indokolta, miért lehet más a 2018-as év.

A tavalyi év világbajnoka a szezon második felében ellentmondást nem tűrően vezetett, és csak Sebastian Vettel tudta tartani vele a lépést a Mexikói Nagydíjig. Lewis Hamilton ott szerezte meg negyedik világbajnoki címét, és sokan 2018-ban is őt látják a legesélyesebbnek a végső győzelemre.

Valtteri Bottas is tudja, nem lesz könnyű dolga, de reménykedik néhány 2017-ben nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt: „Az biztos, hogy egyike a Formula-1 valaha volt legjobb versenyzőinek, egy négyszeres világbajnok, aki mindig győzni akar, de tavaly bizonyítottam magamnak néhányszor, hogy meg tudom verni.”

„Tőlem függ, hogy egész évben kiegyensúlyozottan tudok-e versenyezni, és ne legyenek olyan futamaim, amikor valamilyen okból néhány tizeddel hátrébb vagyok. Minden körülmények között ott kell lennem az élen, nem számít melyik pályáról van, szó, milyen a hőmérséklet vagy a tapadás” - folytatta idei évi céljaival a finn.

 bottas-nyomas-alatt-tartana-hamiltont-2018



A Mercedes vezethetősége a 2017-es szezon első felében messze volt az ideálistól, és Bottasnak az is reményt adhat, hogy 2018-ra a csapat valószínűleg már kiküszöbölte ezeket a problémákat: „Úgy gondolom, hogy minden fejlesztés, amit a télen a csapattal eszközöltünk az új autón, jó irányba haladt, és a vezetési stílusomnak is jobban fog feküdni az idei évi modell. Ezt még csak elméletben látom így, természetesen a gyakorlatba is át kell majd ültetni. Úgy érzem, sokkal összetettebb versenyzőnek gondolom magam, mint tavaly ilyenkor. Mindenki tisztában van a céljaimmal: világbajnok akarok lenni, és kész vagyok mindent megtenni ezért.”

Bottas nem fog változtatni eddigi taktikáján: „A stílusom nem rondít bele mások dolgába. A saját teljesítményemre koncentrálok, és megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból és a körülettem lévő csapatból. Nem tervezem, hogy bármin is változtatnék, úgy érzem, ha az első versenytől kezdve kiegyensúlyozottan teljesítenék, nyomást alatt tudnám tartani Lewist. De ha ez megtörténne, akkor se látnám okát, miért ne tudnánk továbbra is jó viszonyban együtt dolgozni a csapaton belül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: