DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo már Melbourne-ben pezsgőzne

Nagy az optimizmus a Renault háza táján. Ezúttal Daniel Ricciardo vár jó teljesítményt a motortól, olyannyira, hogy már az első futamon a dobogót célozza meg 2018-ban.

A téli tesztek még el sem kezdődtek, de a francia motorgyártó optimizmust hozott több alakulathoz is: a McLaren pozitív hozzáállása a Hondáról való váltás miatt érthető is az utóbbi évek szenvedése és eredménytelensége miatt.

A Red Bullnál is magabiztosan állnak a téli tesztekhez, amit az jelez, hogy Max Verstappen nem zárta ki a bajnoki cím megszerzését, Daniel Ricciardo pedig dobogóra állna az első fordulóban.

 ricciardo-dobogon-unnepelne-2018



Az ausztrál pilóta reméli, hogy 2018 más lesz az előző év kezdetéhez képest: „Tavaly arra eszméltünk, hogy már a téli tesztek alatt a Mercedes és a Ferrari mögött vagyunk. Idéntől már az elejétől jó formában szeretnénk lenni, az első versenyen a dobogón szeretnénk ünnepelni.”

Ricciardo 27 dobogós helyezést és 5 győzelmet ért el karrierje alatt, de Ausztráliában még nem sikerült az első háromban végeznie. A Red Bull versenyzője reméli, ezúttal más lesz a helyzet: „Az már most világos, hogy a megbízhatóságunkon és a hatékonyságunkon is javítottunk. Keményen dolgozunk az aerodinamikán, és ha a számításaink helyesek, akkor már Melbourne-ben az első három pozícióért harcolhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: