DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hátulról érkeznek a Force India kihívói

Az utóbbi évek legsikeresebb középcsapata tavaly senkitől sem fenyegetve lett negyedik, ám idén több irányból is kihívókkal számolnak. Három különböző gárda feléledésére is számítanak.

Dobogós helyezésekre pályázna Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója. Bár csapata tavaly top 3-as helyezés nélkül teljesítette fennállásának legsikeresebb szezonját, Szafnauer szerint az idei évre tovább kell erősödniük, hogy felszínen maradjanak. A McLaren és a Renault mellett a Williams megerősödésére is számít a szakember.

forceindia_2017_action2



„A Renault folyamatosan költekezve igyekszik felzárkózni, a McLarennek új motorpartnere van, a Williams pedig Paddy Lowe-val és az új aerodinamikai főnökével [Dirk de Beerrel] dolgozik az autóján” – összesítette a három legnagyobb veszélyt a RACER magazinjának. „A Renault folyamatos mozgásban van. Komoly erőforrásokkal rendelkező nagy csapatról van szó, mostanra körülbelül 6-700 alkalmazottal. A Williamsnek az infrastruktúrája és az embereik nagyszerűek. A McLaren teljesen lecserélte a hajtásláncát. Mindhárman nagy fenyegetést jelentenek, szóval idén nagyon kemény lesz a szintünkön zajló küzdelem” – jósolta Szafnauer. 

A veszedelmes hármas ellen a Force India előre menekülne, és az élmezőnyhöz kerülne közelebb. „Nagyszerű lenne, ha dobogós potenciálig tudnánk fejlődni az autóval. Év végén nagy elégedettséggel töltene el bennünket, ha úgy tudnánk megtartani a konstruktőri negyedik helyezést, hogy közelebb kerültünk a harmadikhoz” - árulta el. 

A téli időszak folyamán jelentős beruházásokba kezdett a silverstone-i gárda, ami előrelépésük egyik kulcsa is lehet majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: