DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Egy F3-as csapat a Formula-1-ben?

Általában a Formula-1-es pilótákat a versenyzésen kívül is agyonterhelik különböző szponzori kötelezettségekkel. Van azonban egy üdítő kivétel, ahol úgy érzi magát a versenyző, mintha az F3-ban lenne.

Kevin Magnussen elmondása szerint a Haas istálló kizárólag a versenyzésre koncentrál, nem forgácsolja szét a figyelmét más dolgokkal, így úgy érezheti magát az ember, mintha inkább lenne a Formula-3-ban, mint a száguldó cirkuszban.

Az amerikai csapat mindössze szűk két éve, 2016-ban debütált, a tulajdonos, Gene Haas pedig saját cégét igyekszik világszerte reklámozni ezzel. Magnussen tavaly csatlakozott az istállóhoz, korábban azonban a McLarennél és a Renault-nál sem érezte, hogy igazán figyelnének rá, illetve adnának a véleményére, csak egyetlen láncszemnek tartották.

Mennyire elégedett jelenlegi helyzetével? „A Haasnál otthon érzem magam, kifejezetten boldog vagyok, jó olyan helyen versenyezni, ahol a csapat nem olyan bonyolult felépítésű. Mindenki azért van itt, hogy versenyezzünk. Nincsenek kereskedelmi kötelezettségek, sőt, szinte nem is az üzlet az első, egy valódi versenycsapat része lehetek. Sokkal inkább olyan, mintha az F3-ban lennék, mint az F1-ben” – nyilatkozta Kevin Magnussen a Racer szaklapnak.

Túl elüzletiesedett a Formula-1? A Haasnál nem!


„Minden simábban működik, ha akarok, megyek és beszélek Günther Steinerrel, mindig ott van az irodában velünk, nem kell szponzorokkal társalognia és hasonlók. Jobban szeretek úgy dolgozni, hogy mindannyian egy nagy egészet alkotunk és nem csak a mérnökökkel és szerelőkkel vagyok kapcsolatban. Ez valóban egy csapat” – dicsérte jelenlegi munkaadóját a dán, aki először marad egy évnél tovább valahol.

„Nem kell olyanokkal tölteni az időnket, akiknek semmi köze a valódi munkánkhoz és legfőképpen olyanokkal, akikkel nem szívesen lennénk. Itt mindenki azért tevékenykedik, hogy jobbá tegye a versenyzésünket, ettől másabb az ember érzése, hogy ez így zajlik”.

Mennyiben más érzés, személy szerint Magnussennek, hogy nem vált csapatot? „Leveszi a terhet a vállamról. Elég bosszantó úgy beszélgetni veletek, fiúk (a médiával), hogy vajon hol is fogom folytatni. Sokkal élvezetesebb a pozitív dolgokról beszélgetni. Ha az ember élvezi a munkáját, akkor az a teljesítményén is meglátszik, márpedig én itt boldog vagyok” – tette hozzá a Haas dán pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: