DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocont folyamatosan figyeli a Mercedes

A francia a jelenlegi F1-es mezőny egyik legtehetségesebb fiatalja, így természetes, hogy a topcsapatok árgus szemekkel lesik fejlődését. Ocon elárulta, milyen kiemelt figyelmet kapni a Mercedestől.

A fiatal francia dicsőséges első (teljes) Formula-1-es szezont tudhat maga mögött.  Mindössze 29 nagydíjon indult eddig, ehhez képest idén 21 versenyből 20-szor ért célba, 18 alkalommal pedig pontot is szerzett. A 21 éves pilóta így 8. helyre került a 2017-es egyéni tabellán, mindössze 13 ponttal elmaradva csapattársától. 

ocon_portre_2017

Stabil teljesítményének köszönhetően hamar élcsapatnál köthet ki


A Mercedes pilótaprogramjának tagja most elárulta, milyen is egy nagy csapat nevelt versenyzőjének lenni. Mint kiderült, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff folyamatos ellenőrzés alatt tartja fejlődését. „Többnyire telefonon beszélünk, de néha a pályán is találkozunk” – nyilatkozta az Autosportnak. „Gyors, 35-40 perces megbeszélések ezek. Kíváncsiak, mi van velem, milyen problémáim merülnek fel, fejlődtem-e. A Force Indiával külön megbeszéléseket is tartanak a fejlődésemről. Nagyon közelről figyelnek, ami normális. Ők a fő támogatóim, és a pilótaprogramjuk tagja is vagyok. Szerintem jó jel, hogy ennyire érdeklem őket.”

Ettől függetlenül Ocon nem tekint a túl távoli jövőbe. Azt vallja, ha letesz valamit az asztalra, nem kell aggódnia a sorsa miatt. ”Most csak arra a munkára koncentrálok, amit a Force Indiánál csinálok. Ha ők és a Mercedes is elégedett, akkor lesz elég lehetőségem a jövőben. Ha valaki jó munkát végez, mindig lesz hova fordulnia. Teljesen megbízom a Mercedesben, hiszen mindig jól bántak velem” – zárta.

Mivel a Mercedes egyik pilótájának sincs bebetonozott helyzete a csapatnál (Lewis Hamiltonnak és Valteri Bottasnak is csak 2018 végéig szól szerződése), így könnyen lehet, hogy Ocon rövid időn belül az utóbbi idők legerősebb F1-es csapatánál köt majd ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: