DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel: Bakuban volt a mélypontunk

Sebastian Vettelnek nem sikerült megszereznie az ötödik világbajnoki címét Lewis Hamiltonnal szemben. A német pilóta az év azon versenyeiről beszélt, amik balul sültek el a Ferrari számára.

A szezon közepéig még úgy tűnt, a Sebastian Vettelé lehet ez egyéni bajnoki cím, az év második fele azonban felülírta ezt az állítást. A Belga Nagydíjtól kezdve Lewis Hamilton remekül szerepelt, ráadásul Vettel Szingapúrban és Japánban is nullázott egy baleset és egy műszaki hiba miatt. A Ferrari pilótája mégsem ezeken a hétvégéket érezte az év mélypontjának.

Az említett verseny az Európai Nagydíj volt, ami Vettel és Hamilton koccanásáról marad emlékezetes, és kétségkívül az év botrányai közé sorolható. A német pilóta nem szívesen eleveníti fel a Bakuban történteket: „A legrosszabbul Bakuban éreztem magam, mert felesleges dolog miatt veszítettem el a versenyt. Ez nagy szenvedést okozott.”

 vettel-baku-volt-a-melypont-2017



Vettel a továbbiakban olyan hétvégéket említett, amit véleménye szerint nem önhibájából bukott el: „Aztán ott van még Szingapúr és Japán. A szingapúri ütközésünkre Kimiékkel azt mondanám, hogy ez a versenyzés része. Sokat gondolkodtam ezen vasárnap este, és egyáltalán nem volt könnyű szituáció, nem tehettünk semmit.”

„Ugyanez mondható el Japánról. Nem lehet mit tenni olyan ellen, ami nem rajtunk múlik. Néha az ember nem tudja a dolgokat irányítani, de ilyenkor tovább kell lépni. Sokkal többet szenvedünk amiatt, amit mi rontottunk el, mint egy olyan hiba miatt, amiről nem mi tehetünk” - folytatta a négyszeres világbajnok Suzukával, ahol műszaki gondok miatt kellett kiállnia.

Vettel úgy véli, idén mindenféle forgatókönyv előfordult a Ferrarinál: „Nyilván mindannyian mindig a tökéletes eredményre törekszünk, de voltak versenyeink, ahol a csapat teljesíthetett volna jobban, előfordultak olyanok, ahol én nem szerepeltem a legjobban, és persze olyanok is, amik sokkal rosszabbul sikerülhettek volna.”

„Néhány futam remekül sikerült, és sok dicséret jár érte, néhányon pedig az ellenkezője történt, de ez a sport része. A legfontosabb dolog nekünk, versenyzőknek, hogy megértsük, mely területen vagyunk erősek, és mik a gyengeségeink” - zárta nyilatkozatát a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: