DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Nem most érik be a Liberty munkája

Kimi Raikkönen elismerően nyilatkozott az F1 új vezetőségéről, és arra is felhívta a figyelmet, hogy kell egy kis idő, amíg látni fogjuk a Liberty Media hatását.

Korábban Ross Brawn is elárulta, milyen száguldó cirkuszt szeretne látni az F1 amerikai vezetősége a következő években. De mint olyan sok dolog, ez sem működik egyik pillanatról a másikra.

Igaz, a szezon második felében az látszott, hogy közelebb kerültek egymáshoz a nagycsapatok és a középcsapatok is, még mindig rendkívül nagyok a különbségek az egyes istállók között. Ha folytatódna az a tendencia, amit az utóbbi versenyeken láttunk, az idei szezonnál egy sokkal izgalmasabb 2018-at láthatnánk.

Kimi Raikkönen elmondta, miben látja már most a Liberty Media pozitív hatását: „Megpróbálják még nagyobbá és nézhetőbbé tenni ezt a sportot. Az emberek egyre inkább azt érezhetik, hogy bevonják őket az F1 világába.”

 raikkonen-a-libertyrol-2017



„Azt gondolom, csak néhány év múlva - amikor az új szabályok jönnek - lehet majd látni a hatásukat a sportra. Még csak nemrég vették át az irányítást, tehát messze van még a vége” - folytatta a Ferrari pilótája azzal, mikorra várja a nagyobb változásokat a sportágban.

Raikkönen rendkívül pozitív a száguldó cirkusz jövőjével kapcsolatban: „Nagyon sok erőfeszítést tesznek az F1 érdekében. Meghallgatnak mindenkit, és jó szabályokat és döntéseket hoznak. Néhány év múlva, amikor az új autók és szabályok bejönnek, meg fogjuk látni, hogy jó irányba haladtunk.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: