DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Jól működik a juniorprogramunk

Az energiaitalos alakulat csapatfőnöke beszélt a tehetségkutató programjuk működéséről. Elnézve azt, milyen pilóták kerültek ki a Red Bull keze alól, igazat adhatunk Horner fenti kijelentésének.

A négyszeres világbajnok alakulat kétségtelenül nagy pilótákat fedezett fel az elmúlt években: Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen és Carlos Sainz mind a fiókcsapatnál, a Toro Rossónál kezdte a pályafutásukat, és mind a négyen - bár Sainzról ez kevésbé mondható el, mint a többiekről - a jelenlegi F1-es élmezőnybe tartoznak.

„A Red Bull a 13 és 14 éves kortól kezdve figyeli a fiatal pilótákat. Van néhány izgalmas tehetségünk a Formula-4-ben, és folytatni is fogjuk a fiatalok motorsportba avatását. Az egyik versenyzőnk meg is nyerte a Makaói Nagydíjat a legutóbbi hétvégén” - kezdte nyilatkozatát a program sikerességének alátámasztásával Horner.

 red-bull-junior-program



A brit szakember nem áll a fiatal tehetségek útjába: „A juniorprogramunk jól működik, és ha a Red Bullnál nem lenne hely, a pilótáknak számos lehetőségük van a karrierjük folytatására. Nem állunk az útjukba, ha más csapatnál szeretnének versenyezni.”

Horner elmondta, milyen lehetőségeik vannak a versenyzőiknek a továbblépésre: „Maradhatnak a helyükön a Toro Rossónál, vagy azt is csinálhatjuk, amit Sainzcal, tehát más csapathoz is kerülhetnek. Számunkra sok lehetőség nyitott, és a célunk az, hogy minél tehetségesebb fiatalokat neveljünk ki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: