DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica csalódott lenne, ha nem térhetne vissza

Az Abu Dhabiban tesztelő lengyel képesnek érzi magát arra, hogy jövőre ismét az F1-es mezőny tagja legyen – az elmúlt hónapok munkájára és eredményeire azonban a végkifejlettől függetlenül is büszke.

Robert Kubica is részt vesz a Pirelli által szervezett gumiteszten Abu Dhabiban, ahol a Williams utoljára méri fel azt, hogy a 2011-ben súlyos ralisérülést szenvedő pilóta képes lenne-e visszatérni a Formula-1 mezőnyébe. Az első, keddi nap remekül sikerült a lengyel számára, hiszen száz kört tett meg a grove-i gárda idei autójával, ráadásul a délelőtti etap után úgy fogalmazott, hogy erősebbnek érzi magát fizikailag, mint 2010-ben. Kubica a nap végén egyértelművé tette, hogy csalódott lenne, ha mindezek után nem kapna ülést jövőre, de az elvégzett munkára így is büszke.

kubica-williams-abudhabi-teszt-2



„Nem csak azért szeretnék visszatérni, hogy ott legyek a mezőnyben. Még ha lehetőséget is kapnék, de nem érezném magamat képesnek rá, nem térnék vissza, semmi értelme nem lenne” – idézi az egyszeres futamgyőztes szavait a GPUpdate.net. „Komoly elvárásaim vannak magammal szemben, és bár tisztában vagyok a helyzetemmel és igyekszem alkalmazkodni hozzám, az semmit nem változott, hogy komoly szinten szeretném űzni, amit csinálok.”

„A legrosszabb dolog, amit csinálhatok, hogy meggyőzöm magam, hogy képes vagyok rá, aztán viszont problémákba ütközöm. Vannak kérdőjelek, amelyeket ki kell egyenesíteni a csapat és saját magam számára is. Viszont a keddi napon összességében komoly fejlődést tapasztaltam, ahogy eddig is napról napra, szóval arra számítok, hogy egyre jobban mennek majd a dolgok, ezért mondom azt, hogy csalódott lennék, ha nem folytatódna ez a történt.”

„Elég sok munkát tettem ebbe bele, és jó esélyt látok rá, hogy meg tudom csinálni. Ha megnézzük, hol voltam 12 hónappal ezelőtt és hol tartok most, akkor azt látjuk, hogy jól sikerült ez a 12 hónap. A mai nap után csalódáskeltő lenne, ha nem történne semmi további, mert magabiztosnak érzem magam. Viszont ha belegondolunk, korábban hol voltam, csak elégedett és büszke lehetek arra, amit az előző tíz hónapban elértem” – tette hozzá Kubica, aki szerdán ismét autóba ül Abu Dhabiban, ám egyes sajtóhírek szerint a Williams már meg is állapodott vele egy kétéves szerződésről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: