DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A hiperlágy az eddigi legjobb gumi

A négyszeres F1-es világbajnok ugyan elismerte, hogy nem tartozik a legkevesebb elfoglaltságai közé a tesztelés, a Pirelli új legpuhább abroncsáról azonban kifejezetten pozitívan nyilatkozott.

Kedden az Abu Dhabi Nagydíjat követő gumiteszt első napját teljesítették a Formula-1-es csapatok, amely során első ízben ismerkedhettek meg a Pirelli jövő évre szánt új keverékeivel: a leggyorsabbnak bizonyuló Kimi Raikkönen például a hiperlágyon érte el az időeredményét. Az olasz cég termékei 2011 óta folyamatosan a kritikák kereszttüzében voltak: előbb a megbízhatatlanságuk és kiszámíthatatlanságuk okán, majd újabban azért, mert ismét túl sokáig bírták az abroncsok.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a 2018-as keverékek az ideinél is lágyabbak, a legpuhábbnak szánt hiperlágy például két fokozattal, mint az idei ultralágy abroncsok. A keddi tesztnapot harmadik helyen záró Lewis Hamilton szerint viszont egyértelműen jó az irány: a négyszeres világbajnok az eddigi legjobb Pirelli-guminak nevezte a rózsaszín oldalfalú keveréket.

„Nem vagyok a legnagyobb rajongója a teszteknek, de összességében biztató első napot teljesítettünk az új gumikkal. Rengeteg kört tettünk meg, ennek köszönhetően nagyon sok adatot és visszajelzést gyűjtöttünk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy jó irányba fogunk haladni a télen. Elég jól elkezdtük megérteni a Pirelli 2018-as abroncsait. Az első benyomások alapján a hiperlágy keverék a legjobb gumi, amióta a Pirelli visszatért az F1-be. Úgy érzem, a többi keverék még mindig túl kemény az én ízlésemnek, de jó irányba tartunk. Jó érzés így zárni a szezont, hogy még egy napot a W08-ban tölthettem” – nyilatkozta Hamilton a Mercedes sajtóközleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: