DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubicát korábban tiltották a ralitól

Robert Kubica 2011 februárjában súlyos ralibalesetet szenvedett, amit jobb alkarja bánt leginkább. Nem véletlen, amikor a csapatok szerződésben tiltják a ralizást pilótáiknak.

Nem ritkán hallunk olyat, hogy egy Formula-1-es élpilótát a szerződésében kifejezetten tiltanak a terepmotorozástól, ralizástól és minden olyan sportágtól, ahol a sérülés veszélye meglehetősen nagy. Robert Kubicának éppen egy ilyen hobbi miatt tört ketté a karrierje, jobb alkarja az emlékezetes ralibaleset óta csak korlátozottan mozgatható.

Ez 2011-ben még úgy tűnt, hogy teljes mértékben véget is vetett Formula-1-es karrierjének, de idén teljesen váratlanul a visszatérésén kezdett dolgozni a népszerű lengyel pilóta és a hírek szerint már csak formaságok választják el attól, hogy hivatalosan is bejelentsék, a Williams második ülését kapja meg jövőre.

A 32 éves versenyző ezzel óriási szenzáció részese lehetne, hét év után visszatérni egy ilyen sérülés után. A szakértők és a rajongók nagyobb része végig azon a véleményen van, hogy Kubicának soha nem is szabadott volna komolyan raliznia. A balesetről és ennek körülményeiről Artur Kubica, a versenyző édesapja beszélt a lengyel Newsweekowi lapnak.

Kubica sérülése óta többször is versenyzett már raliban


„Sokan mondják, hogy nem is kellett volna belekezdenie. A BMW-Saubernél megkötött szerződésébe bele is volt foglalva, hogy tiltják neki a ralizást. A Renault azonban nagyon meg akarta őt szerezni, így hajlandó volt ezt a kikötést kivenni a kontraktusból, végül ez okozta a vesztét. Túlságosan nagy volt a szenvedélye a ralizás iránt” – nyilatkozta Artur Kubica.

„Bízom abban, hogy tényleg megkapja a Williams ülését és ismét rendkívül gyors lesz. Csak annyi a kérdés, hogy vajon ugyanaz a Robert lesz-e, mint hét évvel ezelőtt” – fejezte ki némi kételyét a versenyző édesapja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: