DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen bárkit legyőzött volna

A Red Bull vezetősége ódákat zeng Max Verstappen tehetségéről és kirobbanó formájáról is. Úgy vélik, ha nincs a rajt utáni koccanás, a fiatal holland akkor is bedarált volna mindenkit és nyer.

Sajnálhatják a Formula-1 rajongói, hogy a Red Bull nem volt igazán versenyképes az első félévben. Amilyen formát ugyanis az autó és Max Verstappen az utóbbi hetekben mutat, nagy valószínűséggel legalább egy hármas küzdelmet láthattak volna a világbajnoki címért Lewis Hamiltonnal és Sebastian Vettellel kiegészülve.

Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója úgy véli, a Mexikói Nagydíj úgy is a 20 éves holland prédájává vált volna, ha egyik riválisát sem éri semmilyen balszerencse, annyira fantasztikus tempóval jelentkezett ugyanis. „Természetesen nagy segítség volt Hamilton és Vettel ütközése, de meg vagyok győződve arról, hogy olyan sebességgel körözött, hogy akárki lett volna előtte, biztosan megelőzi” – dicsérte pilótáját a szakember a Motorsport.com szaklap hasábjain.

„Még sokkal gyorsabban is tudott volna hajtani, úgy kellett őt visszafogni, hogy ne körözzön a lehető legnagyobb sebességgel. Mi viszont nagyon nagyon aggódtunk. Négy autó állt meg a pálya szélén, akiknek pontosan olyan motorjuk van, mint az övé, úgyhogy ameddig át nem szelte a célvonalat, nem mertem elhinni, hogy megvan” – tekintett vissza Marko.

Marko szerint Verstappen mindenképpen legyőzött volna mindenkit


„Sem a versenyautó, sem Max igazi potenciálja nem jött ki ezen a versenyen. A bokszkiállások után ugyanis 20 másodperces előnye volt és ez volt a célkitűzésünk. Onnantól már visszafogtuk. A hétvége tökéletesen megmutatta, hogy aerodinamikailag teljesen rendben vagyunk, biztosan a mi karosszériánk a legjobb jelenleg” – tette hozzá a Red Bull főtanácsadója.

„A motorhiba nélkül Ricciardo is felért volna a dobogóra. Kár, hogy most már lejjebb megyünk, ami a tengerszint feletti magasságot illeti, így már nem leszünk ennyire dominánsak például Abu Dhabiban” – zárta gondolatait Marko. Fernando Alonso szerint a McLaren a legjobb autó jelenleg, Marko szerint pedig a Red Bull. Most melyiküknek van igaza?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: