DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault szerint a Mercedes unfair

A francia gyári istálló nincs elragadtatva a rivális Mercedes szerződéskötési politikájától, ugyanis sportszerűtlen módon kötik magukhoz azokat a szakembereket is, akik máshova igazolnának.

A Brackley-i székhelyű csapat unfair szerződéseket köt dolgozóival a Renault gyári csapatának vélekedése szerint, ugyanis indokolatlanul hosszú felmentési időt állapítanak meg arra az esetre, ha bármelyik szakember is más csapathoz szeretne szerződni.

Az elmúlt évben a Renault jelentősen átalakította és kibővítette stábját, gyakran olyan embereket szerződtetve, akik már a száguldó cirkuszban tevékenykedtek korábban is. Bár a Mercedestől elcsábított szakemberek esetében korábbi munkaadójuk rendkívül hosszú lelépési időt szabott meg eredeti szerződésükben, így hosszasan kell várni, mire szabályszerűen munkába léphetnek.

„A Red Bull kevésbé agresszív emberei megtartásának tekintetében, de a Mercedes messze a legagresszívabb. Még a tavalyi évben egy tapasztalt emberüket szerződtettük, ám 2019 előtt mégsem állhat nálunk munkába, mivel előző szerződésében ezt határozta meg a német rivális” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke.

A Renault szerint a Mercedes sportszerűtlen szerződéseket köt dolgozóival


„Az Egyesült Királyság általában a munkaadó érdekében iktat be védelmeket, emiatt még nehezebb a helyzetünk. Tudjuk, mi a helyzet, így kénytelenek vagyunk ezzel együtt élni. A Red Bull nem ilyen buta módon védi a stábjában levő embereket. A Mercedesnek megvan a joga, hogy így cselekedjen, de úgy vélem, ez meglehetősen unfair eljárás” – tette hozzá francia szakember.

„A pénzügyekben megvan az egyetértés, de egyszerűen blokkolják az egész rendszert, hogy biztosak legyenek abban, hogy senki nem mehet sehova. Ennek a sportnak nem erről kellene szólnia, remek showt szeretnénk kínálni, de így jóval nehezebb, ha ilyenek történnek” – zárta gondolatait Abiteboul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: