DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Lewis csak akkor boldog, ha győz

Max Verstappen és Lewis Hamilton vetélkedése fűszerezheti meg a következő évadok Formula-1-es szezonjait. A holland arra készül, hogy egyre gyakrabban vehesse el brit riválisa örömét.

Kölcsönösen elismeri egymás tudását Max Verstappen és Lewis Hamilton. Mindketten győztes típusú versenyzők, bár Hamilton javára szól nagyjából 12 évnyi plusz rutin, a Formula-1-be „csak” nyolc évvel később érkezett azonban a még mindig csak húsz esztendős holland, aki az utóbbi másfél évben időnként borsot tört a nagyok orra alá.

A Japán Nagydíjon Hamilton legyőzte Verstappent, előtte egy héttel azonban Malajziában a holland diadalmaskodott, szemtől szembeni csatában győzte le a háromszoros világbajnok britet. Hamilton Suzukában elismerte, hogy eszébe jutott Sepang, amikor a gyorsabbnak tűnő holland támadni kezdte és elhatározta, hogy ezúttal nem hagyja, hogy a Red Bull pilótája nyerjen.

A következő években várhatóan sok ilyen csatát láthatunk


„Nagyon élvezem, hogy ilyen érában versenyezhetek, ahol ilyen nagyszerű fiatal tehetséggel hozott össze a sors, mint ő (Verstappen). Max még mindig itt lesz sokkal azután is, amikor én már abbahagytam ezt a sportot. Addig azonban megpróbálok annyi pole pozíciót és győzelmet elorozni előle, amennyit csak tudok” – nyilatkozta a Japán Nagydíj után Lewis Hamilton.

Nem tűnik kétségesnek, hogy Max Verstappen a jövő világbajnoka, ha olyan versenyautóval (és erőforrással) fog rendelkezni, ami ezt lehetővé teszi számára – de legalábbis a rendszeres futamgyőzelmeket. A holland is elmondta véleményét Lewis Hamiltonról. „Lewis csak akkor boldog, ha győz. Nem akkor, amikor másodikként, vagy harmadikként fut célba. Azon leszek, hogy ne legyen sűrűn boldog. Remélem, egyre többször állhatok a dobogó legfelső fokára” – fogalmazott a húsz éves holland.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: