DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy nőt kértek fel, hogy rakjon rendet a Ferrarinál

Az utóbbi hetekben sorra sújtják a Ferrarit a technikai problémák, amik mind Vettel, mind Raikkönen versenyét tönkretették. Most a Scuderia egy fontos szerződtetéssel lépett az ügyben.

Egyértelműen jelezte a Ferrari elnöke is a Japán Nagydíjon elszenvedett újabb súlyos technikai meghibásodás miatti kiesést követően, hogy a minőség-ellenőrzés során alapvető változásokra lesz szükség a legrövidebb időn belül az istállónál, mivel zsinórban a második helyszínen teszi tönkre a Ferrari versenyét egy-egy technikai hiba.

A Ferrari lépett is, megszerezte Maria Mendozát, a fémek és vegyszerek igazi szakértőjét, hogy segítse szakértelmével a minőség-ellenőrzési csoport munkáját, hogy hasonló meghibásodások a jövőben ne forduljanak elő. A szakértő már 2012 óta dolgozik a Fiat-konszernnél, így jól ismert a Ferrari előtt magas szintű tudása.

Mendoza érkezése kulcsfontosságú időszakban történik, az istálló ugyanis innentől sokkal nagyobb hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy minden alkatrészt komolyabb minőségi ellenőrzésnek vessenek alá, mielőtt beépítenek a versenyautóba. 

ferrari_1

Mendoza a minőség-ellenőrző csoport fontos tagja lesz


Mattia Binotto technikai igazgató megerősítette Sergio Marchionne szavait a minőségi törekvésekről. „Ezt már korábban is terveztük, most pedig Mendoza érkezésével máris megtettük az első komoly lépést, hogy fejlesszük a minőségi ellenőrzésünket” – fogalmazott a technikai igazgató.

Sebastian Vettel Japán Nagydíját egy 59 eurós gyújtógyertya meghibásodása tette tönkre, a Ferrari elnöke pedig nonszensznek nevezte korábban, hogy ilyen filléres alkatrészek késztethetnek rendszeresen megállásra egy több millió eurós versenyautót. Korábban Malajziában egy műanyag elosztócső tört el és tette tönkre a turbófeltöltőt mind Kimi Raikkönen, mind Vettel autójában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: