DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Visszahozhatja az F1-be Satót a Honda

Kissé merész híresztelés látott napvilágot a napokban, miszerint Takuma Satót hozná vissza a Formula-1-be a Honda a jövő évre. A pilóta ráadásul nem cáfolta meg kategorikusan az értesülést.

Takuma Sato mindig is a Honda hűséges embere volt, ez az IndyCarban is a Formula-1-ben is igaz, bár igencsak közel egy évtizede annak, hogy utoljára indult a száguldó cirkuszban. A Jordan, majd a BAR, illetve gyári Honda istállóknál állt rajthoz, majd az utolsó két és fél évében a Super Aguri nevű formációban, szintén Honda-erőforrással.

Az eddigi legeredményesebb japán pilótát kérdezték, hogy valóban visszatér-e a Honda segítségével az F1-be. Hosszú idő után újra megjelent a paddockban is Suzukában, de szerinte nincs ebben semmi különleges. „Ha adódna egy jó lehetőség, miért ne térhetnék vissza?” – reagált a felvetésre a 40-éves japán pilóta.

Az Indy 500 idei győztese azonban nem hiszi, hogy ez valóban meg is történik. „A Formula-1 az Formula-1, a motorsport legmagasabb kategóriája. Mindig is erről álmodtam. Nagyon szép dolog mindig visszatérni a paddockba” – tette hozzá Takuma Sato, aki 2004-ben dobogóra is állhatott a BAR-Honda színeiben.

Takuma Sato nem igazán tartja valószínűnek, hogy visszatér az F1-be


A japán motorgyártó jövőre a Toro Rossóval áll össze és szinte teljesen biztosan az egyik pilótaülést egy japán versenyzőnek szeretnék biztosítani. Sato mellett így több név is felmerült, köztük a szintén F1-es rutinnal rendelkező Kamui Kobayashié, de sokkal valószínűbb a fiatal Nobuharu Matsushita szerződtetése.

Sato jelenleg nem gondol igazán a visszatérésre. „Franz Tost nagyon jó barátom, 2008-ban teszteltem is a csapatának, úgy nézett ki, hogy 2009-ben ott fogok versenyezni, de ez végül nem történt meg. Az IndyCar szériára koncentrálok. Igen, valóban bármi megtörténhet, de e pillanatban az a célom, hogy másodszor is megnyerjem az Indy 500-at és az IndyCarban a bajnoki címért lehessek harcban” – osztotta meg terveit a rutinos japán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: