DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Suzukáról a Senna-Prost párharc jut eszembe”

Történelmi helyszínre érkezik a száguldó cirkusz a következő hétvégén. A Force India pilótája, Esteban Ocon árulta el, miért kedveli a japán pályát az elődei különleges csatáin kívül.

Nem volt könnyű dolga Malajziában a francia versenyzőnek, de már csak az előtte álló újabb hétvégére koncentrál a Force India fiatalja. Ocon csapattársával együtt folytathatja alakulata negyedik helyének megerősítését Japánban.

A francia pilóta hatalmas élménynek tartotta a tavalyi itt rendezett versenyhétvégét: „Suzuka egy nagyon élvezetes hely számomra. 2016-ban ízlelhettem meg itt először a versenyzést, és remekül éreztem magam.”

senna-prost-1989-suzuka



Valóban nem mindennapi pályáról van szó, a tökéletes szektorokhoz nagy odafigyelés kell, amit Ocon is elismer: „Nagyon különlegesek a gyors kanyaros szektorok, és amikor az autónak már nagy a tapadási szintje, jó ritmust kaphat el az ember. Nincs igazán titok, hogyan lehet itt gyors valaki. A részleteknek kell összeállniuk, igazából mindennek tökéletesnek kell lennie egy jó körhöz.”

„Suzukát áthatja a történelem. Amikor az ember ide érkezik, elsősorban Senna és Prost párharcaira gondol. Határozottan szükségünk van az ilyen pályákra. A szurkolók nagyszerűek, a motorsport pedig nagyon erős Japánban, és ez látszik is, amikor megérkezünk az országba” - folytatta a francia a helyszín különlegességéről.

„Tavaly láttam egy szurkolót egy olyan sapkában, ami DRS-ként működött. Nagyon vicces volt, és sosem felejtem el” - zárt egy vicces emlékkel Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: