DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber is Vettelt tartja hibásnak, és haragszik a versenybírákra

A Channel 4 szakértője mostanában jó viszonyt ápol egykori ellenfelével, azonban munkahelyi kötelezettségének eleget téve a németet nevezte meg a rajtbaleset kiváltójaként - a versenybírák tevékenységével azonban nem ért egyet.

Mivel öt évig csapattársak voltak a Red Bullnál, Mark Webber tud egyet s mást Sebastian Vettel személyiségéről, és versenyben mutatott magatartásáról. Noha régi sérelmeiket maguk mögött hagyják, televíziós szakértőként az ausztrálnak továbbra is kötelező megosztania a véleményét a pályán zajló esetekről, így a szingapúri rajtbaleset sem maradhatott ki a szórásból. „Seb néha elfelejti, hol ér véget az autója!” - mondta Webber.



Noha az expilóta nem kívánta sokáig ekézni egykori riválisát, a versenybíróság ténykedésével koránt sem volt kibékülve. „Ez egy vicc. Már vége volt. Seb darabokban, a Ferrari pont nélkül távozott. Verstappen pont nélkül távozott. Mindannyian elszálltak. Frusztált vagyok amiatt, hogy volt egy verseny, ahol ezek a srácok összetörték magukat, idegesek és majd’ szét robbannak, erre le kell ülniük, hogy végighallgassanak néhány figurát, akik azt mondják neki, ezt meg azt kellett volna csinálni. Ez nem valóságos.”

Az ausztrál hozzátette: „Seb semmi esetre sem tudott róla, hogy Kimi milyen fantasztikusan rajtolt, ezért Maxre koncentrált. Kimi indult a legjobban közülük, ezért valósággal sokkoló volt az események összejátszása, amikor egymásnak ütköztek. Max Verstappen totálisan ártatlan volt. Seb balra húzott, Kimi pedig a legnagyobb árat fizette remek rajtjáért. Egyszerűen tönkretette a versenyét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: