DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull elmondta, ki jöhet Sainz helyére

Az biztossá vált, hogy a spanyol pilóta 2018-ban a Renault-nál folytatja pályafutását, őt pedig valakivel pótolni kell. Horner a szokásoknak megfelelően fiatal versenyzőt szerződtetne a Toro Rossóhoz.

Egyelőre elég bizonytalan, kivel is folytatja a Toro Rosso a 2018-as szezont, ami a pilótákat illeti. Carlos Sainz kölcsönben fog szerepelni a francia gárdánál, és Danyiil Kvjat helye sem biztos jövőre az olasz gárdánál. Utóbbi elmondta, szeretne a csapatnál maradni, és már csak a döntésükre vár.

Christian Horner a pozitívumot látja a spanyol kölcsönadásában: egy újabb fiatal pilóta csatlakozhat a Red Bull családjába: „Carlos a Renault-hoz csatlakozik, ami lehetőséget ad a Toro Rossónak egy újabb fiatal tehetség útjának egyengetésére. Olyan versenyzők nevelkedtek itt korábban, mint Carlos (Sainz), Max (Verstappen), Daniel (Ricciardo), és Sebastian (Vettel).”

horner-gaslyról



A Red Bull vezére a tavalyi GP2-es címvédőt tartja a legalkalmasabbnak Sainz pótlására: „Pierre Gasly a 2016-os GP2-es bajnok, most Japánban nyer versenyeket, és ő lehetne a logikus lépés a Toro Rossónak, de még semmi sincs aláírva a dologgal kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: